Nu stiu voi, dar mie imi plac dulciurile. Si chiar daca e post, cu ciocolata Nestle Dessert Noir e atat de usor sa pregatesti ceva dulce si bun!
Ingrediente:
Orez cu bob rotund- 1/2 cana
Apa- 1 cana
Sare- 1 praf
Lapte de cocos- 1 cana (vezi reteta aici)
Vanilie- 2 pliculete
Zahar praf- 2 linguri
Chia- 2 linguri
Ciocolata Nestle Dessert Noir-100 g
Zmeura
Menta verde
Mod de preparare:
1-Orezul se pune la fiert in cantitatea de apa mentionata, impreuna cu praful de sare, la foc mic, amestecand ocazional.
2-Cand incepe sa scada apa, se adauga laptele de cocos, zaharul si vanilia. Se amesteca si se verifica din cand in cand gradul de gatire.
3-In orezul fiert se amesteca 2 linguri de chia si se lasa 10 minute.
4-Orezul caldut se pune in forme clatite cu apa rece.
5-In fiecare forma se pune, in mijlocul orezului, cate un patratel de ciocolata Nestle.
6-Se lasa la racit (eventual la figider).
7-Restul de ciocolata se topeste la bain-marie.
8-Budincile se scot din forme (prin rasturnare, cu grija!) si se imbraca in ciocolata topita doar in momentul in care sunt la temperatura camerei!!! Daca budincile sunt reci, ciocolata incepe sa se solidifice si isi pierde luciul.
9-Se decoreaza cu zmeura si frunze de menta verde.