Home De post Curry de legume

Curry de legume

by alexandra

Curry dulceag, de inspiratie Jamie Oliver. Jamie a adaugat la servire si iaurt amestecat cu menta proaspata; eu am exclus de acesta data iaurtul, post fiind, dar ramane de incercat pe altadata. Desi par multe ingrediente, acest curry se pregateste destul de repede si, o sa vedeti, este o mancare usoara, dar si satioasa.

Ingrediente:

Ceapa- 1

Usturoi- 4-5 catei

Ulei de masline- 4 linguri

Rosii- 2 (mari)

Lapte de cocos- 1 cana (vezi reteta aici)

Naut- 1 conserva (fara lichid, aroximativ 240 g)

Ananas cuburi- 1 conserva (cu lichid, aproximativ 220 g)

Conopida- 1 (mica)

Patrunjel verde

Orez cu bob lung- 1 cana

Apa- 3 cani

Lamaie- 1

Sare

Piper

Mod de preparare:

1-Orezul se fierbe in apa conform instructiunilor de pe ambalaj. In apa se adauga, inca de la inceput, sare si o lamaie intreaga.

2-Conopida se feliaza (pe cat posibil) si se pune in tigaia grill (sau pe un gratar electric) sa se rumeneasca putin.

3-Ceapa si usturoiul se maruntesc si se calesc in wok, in ulei de masline, foc mic.

4-Rosiile se curata de coaja si se taie in bucati mari. Se adauga in wok.

5-Se toarna laptele de cocos si se amesteca.

6-Se completeaza cu naut (doar boabele, fara lichidul din conserva) si ananas (cu tot cu sucul din conserva).

7-Se adauga feliile de conopida rumenite si se lasa sa fiarba la foc mediu- mic, cu capacul pus, in jur de 10 minute.

8-Se condimenteaza cu sare, piper sau alte condimente preferate, in functie de gust.

9-Se serveste cu orez si o mana de patrunjel verde, tocat grosier, cat mai rustic.

0 comment
0

You may also like

Leave a Comment