Curry dulceag, de inspiratie Jamie Oliver. Jamie a adaugat la servire si iaurt amestecat cu menta proaspata; eu am exclus de acesta data iaurtul, post fiind, dar ramane de incercat pe altadata. Desi par multe ingrediente, acest curry se pregateste destul de repede si, o sa vedeti, este o mancare usoara, dar si satioasa.
Ingrediente:
Ceapa- 1
Usturoi- 4-5 catei
Ulei de masline- 4 linguri
Rosii- 2 (mari)
Lapte de cocos- 1 cana (vezi reteta aici)
Naut- 1 conserva (fara lichid, aroximativ 240 g)
Ananas cuburi- 1 conserva (cu lichid, aproximativ 220 g)
Conopida- 1 (mica)
Patrunjel verde
Orez cu bob lung- 1 cana
Apa- 3 cani
Lamaie- 1
Sare
Piper
Mod de preparare:
1-Orezul se fierbe in apa conform instructiunilor de pe ambalaj. In apa se adauga, inca de la inceput, sare si o lamaie intreaga.
2-Conopida se feliaza (pe cat posibil) si se pune in tigaia grill (sau pe un gratar electric) sa se rumeneasca putin.
3-Ceapa si usturoiul se maruntesc si se calesc in wok, in ulei de masline, foc mic.
4-Rosiile se curata de coaja si se taie in bucati mari. Se adauga in wok.
5-Se toarna laptele de cocos si se amesteca.
6-Se completeaza cu naut (doar boabele, fara lichidul din conserva) si ananas (cu tot cu sucul din conserva).
7-Se adauga feliile de conopida rumenite si se lasa sa fiarba la foc mediu- mic, cu capacul pus, in jur de 10 minute.
8-Se condimenteaza cu sare, piper sau alte condimente preferate, in functie de gust.
9-Se serveste cu orez si o mana de patrunjel verde, tocat grosier, cat mai rustic.