Home Aperitive și gustări Sushi

Sushi

by alexandra

Suntem mari amatori de mancare asiatica, dar sushi nu am gustat pana acum. Prima data cand l-am gatit, fiind post, am optat pentru varianta fara peste si…si cam fad. Ei bine, nu a fost rau, dar nu ni s-a parut nimic deosebit…pana la urma era un orez cu cruditati, doar ca altfel prezentat. Am pregatit sushi si a doua oara, tot in post, dar intr-o zi in care era dezlegare la peste. Si da, somonul face diferenta! Sushi cu somon are sens, zic eu. Dar, noi ramanem fideli crevetilor, totusi…

Ingrediente:

Foi de alge – 2

Orez pentru sushi- 100 g

Apa- 200 ml

Otet de orez- 2 linguri

Zahar- 1 lingurita

Sare- 1/2 lingurita

Somon file afumat- 1

Morcovi- 1

Castraveti- 1

Ardei rosu- 1 (mic)

Salata verde- 2 frunze

Mod de preparare:

1-Orezul se pune impreuna cu apa la fiert, conform instructiunilor de pe ambalaj.

2-Se prepara un amestec din otet, zahar si sare si se toarna peste orezul fiert. Se amesteca si se lasa la racit, acoperit cu un capac.

3-Legumele se taie bastonase.

4-Se ia prima foaie de alge si se aseaza, cu partea lucioasa in jos, pe un servet de bambus tapetat cu folie (vezi foto).

5-Pe foaia de alge se distribuie uniform jumatate din cantitatea de orez.

6-Se completeaza cu jumatate din cantitatea de legume, o frunza de salata verde si jumatate de file de somon (vezi foto).

7-Cu ajutorul servetului de bambus se incepe rularea, presand usor.

8-Se procedeaza la fel pentru restul ingredientelor.

9-Sushi se poate felia imediat, cu un cutit ascutit.

Se serveste cu sos de soia, de obicei.

You may also like

Leave a Comment