Suntem mari amatori de mancare asiatica, dar sushi nu am gustat pana acum. Prima data cand l-am gatit, fiind post, am optat pentru varianta fara peste si…si cam fad. Ei bine, nu a fost rau, dar nu ni s-a parut nimic deosebit…pana la urma era un orez cu cruditati, doar ca altfel prezentat. Am pregatit sushi si a doua oara, tot in post, dar intr-o zi in care era dezlegare la peste. Si da, somonul face diferenta! Sushi cu somon are sens, zic eu. Dar, noi ramanem fideli crevetilor, totusi…
Ingrediente:
Foi de alge – 2
Orez pentru sushi- 100 g
Apa- 200 ml
Otet de orez- 2 linguri
Zahar- 1 lingurita
Sare- 1/2 lingurita
Somon file afumat- 1
Morcovi- 1
Castraveti- 1
Ardei rosu- 1 (mic)
Salata verde- 2 frunze
Mod de preparare:
1-Orezul se pune impreuna cu apa la fiert, conform instructiunilor de pe ambalaj.
2-Se prepara un amestec din otet, zahar si sare si se toarna peste orezul fiert. Se amesteca si se lasa la racit, acoperit cu un capac.
3-Legumele se taie bastonase.
4-Se ia prima foaie de alge si se aseaza, cu partea lucioasa in jos, pe un servet de bambus tapetat cu folie (vezi foto).
5-Pe foaia de alge se distribuie uniform jumatate din cantitatea de orez.
6-Se completeaza cu jumatate din cantitatea de legume, o frunza de salata verde si jumatate de file de somon (vezi foto).
7-Cu ajutorul servetului de bambus se incepe rularea, presand usor.
8-Se procedeaza la fel pentru restul ingredientelor.
9-Sushi se poate felia imediat, cu un cutit ascutit.
Se serveste cu sos de soia, de obicei.