Home De post Ardei umpluți (de post)

Ardei umpluți (de post)

by alexandra

O reteta din “colectia de vara” si nu se cuvenea sa nu o bifam. Chiar daca suntem intr-o perioada de post, solutii se gasesc. Delicioase chiar!

Ingrediente (pentru 5 ardei):

Ardei- 5 ( destul de mari)

Ciuperci- 50 g

Morcovi- 100 g

Ceapa- 125 g

Orez (cu bob rotund)- 75 g

Seminte de floarea-soarelui (nesarate)- 2 linguri

Marar verde

Sare

Piper

Boia de ardei dulce

Ulei- 3 linguri

Pasta de rosii- 2 linguri

Apa

Oregano uscat

Cimbru uscat

Foi de dafin- 2-3

Usturoi- 1 capatana

Boabe de piper

Mod de preparare:

1-Ciupercile, morcovii si ceapa se curata, se maruntesc si se pun in tigaie.

2-Orezul (spalat bine cu apa rece) si semintele se adauga legumelor din tigaie.

3-Se condimenteaza cu sare, piper, boia si se calesc la foc mediu, adaugand treptata uleiul. La sfarsit se adauga mararul verde, maruntit.

4-Ardeii se curata si se umplu cu compozitia racita, se pun capacelele, apoi se aranjeaza in tava / cratita in care ii vom gati (vezi foto).

5-In tava se mai pune oragano, cimbru, foi de dafin, capatana de usturoi taiata pe jumatate, boabe de piper. Se completeaza cu apa in care s-au diluat cele 2 linguri de pasta de rosii, pana la baza capacelelor.

6-Tava cu ardei se pune in cuptorul preincalzit, foc mediu, nivelul din mijloc, pentru aproximativ 1 ora (se verifica). Cat timp se gatesc, ardeii se stropesc ocazional cu zeama formata in tava.

Daca se pregatesc pentru a doua zi, ardeii vor fi si mai buni, pastrati la frigider.

You may also like

Leave a Comment