O reteta din “colectia de vara” si nu se cuvenea sa nu o bifam. Chiar daca suntem intr-o perioada de post, solutii se gasesc. Delicioase chiar!
Ingrediente (pentru 5 ardei):
Ardei- 5 ( destul de mari)
Ciuperci- 50 g
Morcovi- 100 g
Ceapa- 125 g
Orez (cu bob rotund)- 75 g
Seminte de floarea-soarelui (nesarate)- 2 linguri
Marar verde
Sare
Piper
Boia de ardei dulce
Ulei- 3 linguri
Pasta de rosii- 2 linguri
Apa
Oregano uscat
Cimbru uscat
Foi de dafin- 2-3
Usturoi- 1 capatana
Boabe de piper
Mod de preparare:
1-Ciupercile, morcovii si ceapa se curata, se maruntesc si se pun in tigaie.
2-Orezul (spalat bine cu apa rece) si semintele se adauga legumelor din tigaie.
3-Se condimenteaza cu sare, piper, boia si se calesc la foc mediu, adaugand treptata uleiul. La sfarsit se adauga mararul verde, maruntit.
4-Ardeii se curata si se umplu cu compozitia racita, se pun capacelele, apoi se aranjeaza in tava / cratita in care ii vom gati (vezi foto).
5-In tava se mai pune oragano, cimbru, foi de dafin, capatana de usturoi taiata pe jumatate, boabe de piper. Se completeaza cu apa in care s-au diluat cele 2 linguri de pasta de rosii, pana la baza capacelelor.
6-Tava cu ardei se pune in cuptorul preincalzit, foc mediu, nivelul din mijloc, pentru aproximativ 1 ora (se verifica). Cat timp se gatesc, ardeii se stropesc ocazional cu zeama formata in tava.
Daca se pregatesc pentru a doua zi, ardeii vor fi si mai buni, pastrati la frigider.