Este pentru prima data cand fac lasagna. Si pentru ca nu era o reteta programata, am “reciclat” ce mai era prin frigider si nu am avut pretentii prea mari…nici macar poze ale pasilor de respectat nu am facut. Ceea ce a rezultat a fost peste asteptarile mele estetice, olfactive, gustative etc. etc. Prin urmare, avem o reteta (destul de) rapida, gustoasa si impresionant de aspectuoasa!
Ingrediente (pentru o tava 20/20):
Foi lasagna- 15 bucati (aproximativ 250 g)
Carne macinata- 300 g
Ciuperci-300 g (eu am folosit din conserva)
Branza gouda- 150 g
Sos bechamel- ingredientele si cantitatile aici
Ou- 1
Smantana- 3 linguri
Patrunjel verde
Sare
Piper
Boia dulce
Ulei- pentru prajit
Unt- pentru uns forma
Mod de preparare:
1-Ciupercile se maruntesc (daca este cazul) si se pun impreuna cu carnea tocata in tigaia incinsa cu putin ulei. Se amesteca ocazional, pana ce compozitia este gatita. Se asezoneaza cu sare, piper si boia dulce.
2-Branza gouda se razuieste.
3-Se pregateste sosul bechamel dupa reteta de aici.
4-Foile de lasagna se fierb in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj.
5-Forma se unge cu unt si se incepe montarea: 3 foi lasagna- sos bechamel- carne si ciuperci- branza. Se repeta straturile, ultimul fiind format din foi de lasagna. !!! Se pastreaza putina branza gouda razuita pentru un ultim strat!!!
6-Tava se pune in cuptorul preincalzit, foc mediu spre mare, nivelul din mijloc.
7-Oul se bate ca pentru omleta, impreuna cu cele 3 linguri de smantana, si se toarna peste lasagna gatita.
8-Se presara ultimul strat de branza, patrunjel verde si se mai lasa in cuptor, la foc mic, nivelul de sus, pana se rumeneste.