Home Frământări dulci Înghețată Nestle Dessert

Înghețată Nestle Dessert

by alexandra

Nu stiu nici acum ce imi place mai mult: sa compun retete, sa le pregatesc, sa le admir prin obiectivul foto sau sa ma bucur de reusita lor?! Dar, daca vine vorba de deserturi, retetele mele raman credincioase ciocolatei Nestle Dessert! Asadar, misiune simpla, am facut aceasta inghetata din doar trei ingrediente , dar bine alese. A fost savurata, rechemata, asteptata cu nerabdare…greu a reusit sa treaca si de sedinta foto (adevarul e ca, de fapt, a trebuit sa o mai prepar in cateva randuri, caci se “topea” rapid…). Inghetata Nestle Dessert este, de acum, ingredientul magic al diminetilor savuroase de vara! Inghetata la prima ora?! Ei bine, da! Eu, da!

Ingrediente:

Inghetata alba:

Ciocolata Nestle Dessert Blanc- 1 tableta (180 g)

Galbenusuri- 3

Smantana La Dorna, 32% grasime- 500 ml

Esenta de vanilie- 1 lingura / pastaie de vanilie- 1 (optional)

Inghetata neagra:

Ciocolata Nestle Dessert Noir- 1 tableta (205 g)

Galbenusuri- 3

Smantana La Dorna, 32% grasime- 500 ml

Decor:

Coaja razuita de lamaie, limeta si portocala

Fructe de vara ( am folosit aici afine, coacaze rosii)

Frunze de menta verde, flori de lavanda

Fulgi de migdale rumeniti

Piscoturi

Mod de preparare:

Inghetata alba:

1- Ciocolata se topeste la bain-marie si se lasa sa ajunga la temperatura camerei.

2- Se adauga galbenusurile si se pune din nou la bain-marie, amestecand constant cu telul, in jur de 5 minute (pana ce crema se deschide la culoare). Mare grija sa nu se coaguleze galbenusurile, astfel, din cand in cand, se ia cratita de pe aburi.

3- Se lasa compozitia sa se racoreasca putin, apoi se adauga smantana si esenta / pastaia de vanilie si se omogenizeaza cu telul.

4- Se transfera din nou pe bain-marie si se continua amestecarea cu telul, pana ce se obtine o crema cu textura fina.

5-Se lasa sa se raceasca putin, apoi se transfera in masina de inghetata (sau in caserola, la cogelator).

Inghetata neagra:– aceiasi pasi ca si la inghetata alba (cu exceptia faptului ca nu se mai adauga esenta / pastaia de vanilie)

Se decoreaza si se serveste cu fulgi de migdale rumeniti, fructe / flori de sezon, coaja razuita de citrice, piscoturi etc.

Enjoy summer!

1 comment
0

You may also like

1 comment

Cataif – Alexandra’s kitchen septembrie 11, 2019 - 6:08 am

[…] Cataiful este un desert “pentru a doua zi”, dar merita asteptarea si o sa va convingeti si de ce…Cand mi-am compus propria varianta, am avut in vedere doua aspecte: sa fie dulce (caci altfel nu se poate numi cataif…) dar, totusi, nu atat de dulce incat sa iti imprime acea senzatie de “dominare” a zaharului, iar dupa cateva inghitituri sa iti spui ca “nu mai pot..”. Cataiful meu are miere, iar pentru sirop am preferat laptele; coaja de lamaie este o prezenta imperativa, caci echilibreaza perfect gustul dulce dominant. Fisticul si inghetata de vanilie desavarsesc desertul si, daca se poate, recomand sa va pregatiti propria inghetata de vanilie (reteta aici). […]

Reply

Leave a Comment