Home Frământări dulci Prăjitură cu caise și bezea

Prăjitură cu caise și bezea

by alexandra

Pentru mine, nimic nu ilustreaza mai bine miezul verii ca si caisele zemoase. Parfumul lor copt imbie la moleseala, o apatie de iulie. E vacanta si ne permitem. E vara. Nu este anotimpul meu preferat, dar roadele lui imi trezesc nostalgii portocalii, se cer gatite si savurate. Sa ne bucuram, atunci, de toata savoarea lunii lui cuptor! Sursa retetei aici.

Ingrediente:

Pentru aluat:

Unt 65%- 100 g (la temperatura camerei)

Galbenusuri- 4 (la temperatura camerei)

Zahar pudra- 2 linguri

Lapte- 1 cana (la temperatura camerei)

Faina 000- 300 g

Drojdie uscata- 7 g

Caise- 10 bucati

Unt- pentru uns forma de copt

Pentru bezea:

Albusuri- 4 (la temperatura camerei)

Sare- 1 praf

Zahar praf- 200 g

Mod de preparare:

1-Untul si zaharul se mixeaza.

2-Se adauga galbenusurile pe rand si se mixeaza pana la incorporare completa.

3-In compozitia rezultata se adauga laptele, faina si drojdia. Se amesteca bine.

4-Compozitia se toarna in forma unsa cu unt. Se lasa 1 ora.

5-Caisele (desfacute in jumatati sau taiate felii) se aranjeaza deasupra aluatului, cu miezul in sus.

6-Se coace in cuptorul preincalzit, foc mediu, nivelul din mijloc.

7-Albusurile se mixeaza cu praful de sare la viteza maxima; treptat se adauga zaharul si se mixeaza pana ce bezeaua devine ferma si are un aspect lucios.

8-Bezeaua se pune peste prajitura coapta.

9-Se mai da forma la cuptor pentru 5-10 minute, foc minim, nivelul de sus.

Eu am mai “pictat-o” putin cu arzatorul de bucatarie, dar asta e deja optional…

Enjoy summer time!!!

You may also like

Leave a Comment