Pentru mine, nimic nu ilustreaza mai bine miezul verii ca si caisele zemoase. Parfumul lor copt imbie la moleseala, o apatie de iulie. E vacanta si ne permitem. E vara. Nu este anotimpul meu preferat, dar roadele lui imi trezesc nostalgii portocalii, se cer gatite si savurate. Sa ne bucuram, atunci, de toata savoarea lunii lui cuptor! Sursa retetei aici.
Ingrediente:
Pentru aluat:
Unt 65%- 100 g (la temperatura camerei)
Galbenusuri- 4 (la temperatura camerei)
Zahar pudra- 2 linguri
Lapte- 1 cana (la temperatura camerei)
Faina 000- 300 g
Drojdie uscata- 7 g
Caise- 10 bucati
Unt- pentru uns forma de copt
Pentru bezea:
Albusuri- 4 (la temperatura camerei)
Sare- 1 praf
Zahar praf- 200 g
Mod de preparare:
1-Untul si zaharul se mixeaza.
2-Se adauga galbenusurile pe rand si se mixeaza pana la incorporare completa.
3-In compozitia rezultata se adauga laptele, faina si drojdia. Se amesteca bine.
4-Compozitia se toarna in forma unsa cu unt. Se lasa 1 ora.
5-Caisele (desfacute in jumatati sau taiate felii) se aranjeaza deasupra aluatului, cu miezul in sus.
6-Se coace in cuptorul preincalzit, foc mediu, nivelul din mijloc.
7-Albusurile se mixeaza cu praful de sare la viteza maxima; treptat se adauga zaharul si se mixeaza pana ce bezeaua devine ferma si are un aspect lucios.
8-Bezeaua se pune peste prajitura coapta.
9-Se mai da forma la cuptor pentru 5-10 minute, foc minim, nivelul de sus.
Eu am mai “pictat-o” putin cu arzatorul de bucatarie, dar asta e deja optional…
Enjoy summer time!!!