Home Fel de bază Tortilla (omletă spaniolă)

Tortilla (omletă spaniolă)

by alexandra

Tortilla este calea simpla si (destul de) rapida catre o cina consistenta si savuroasa! Dupa ce am testat reteta in combinatie si cu alte legume, raman la varianta clasica.

Ingrediente:

Cartofi- 8 (medii, aproximativ 800 g)

Ceapa galbena- 2 (aproximativ 400 g)

Oua- 6

Sare

Piper

Marar / patrunjel

Ulei- pentru prajit

Mod de preparare:

1-Cartofii curatati se taie felii si se prajesc, pe rand in ulei; nu se gatesc complet, ci doar pana incep sa se inmoaie. Se completeaza cu ulei de cate ori este necesar.

2-Ceapa se taie julien si se caleste putin (in uleiul ramas de la prajirea cartofilor).

3-Intr-o tigaie / tava se aranjeaza in straturi cartofii si ceapa.

4-Verdeata se marunteste.

5-Ouale se bat ca pentru omleta, se condimenteaza cu sare si piper, se adauga verdeata si se toarna uniform peste straturile de cartofi si ceapa.

6-Preparatul se pune in cuptorul preincalzit, la foc mediu, nivelul din mijloc.

7-Cand este inchegata, tortilla se scoate din cuptor si se intoarce (in cazul in care nu dispuneti de o tigaie dubla, folositi-va de o farfurie pe care transferati tortilla, apoi o puneti pe cealalta parte in tigaie). Se mai lasa in cuptor pana se rumeneste corespunzator cu asteptarile fiecaruia.

0 comment
1

You may also like

Leave a Comment