Am mai avut o reteta de papanasi prajiti, era publicata pe blogul vechi (pentru cine stie…), preluata dintr-o sursa, nici nu mai stiu care… Am tot evitat sa o refac si asta din cauza pasilor de urmat in preparare, prea “x-0” etc. Acum, cand am descoperit eu ceva mai multe taine, imi place sa fac o abordare cat mai simpla a retetelor; daca este posibil, bineinteles! Si in cazul de fata, da, simplitatea este calea! Reteta este adaptata dupa o veritabila sursa “secreta” .
Ingrediente:
Branza dulce de vaca- 1 kg
Faina 000- 400 g
Oua- 3
Zahar tos- 100 g
Gris- 100 g
Coaja razuita de a 1 lamaie
Bicarbonat- 2 g
Sare- 1 praf
Ulei- pentru prajit
Smantana, dulceata- pentru servit
Mod de preparare:
1-Intr-un bol incapator se amesteca branza, faina, ouale, zaharul, grisul, coaja de lamaie, bicarbonatul si sarea.
2-Compozitia rezultata se modeleaza (cu mainile) in papanasi rotunzi, cu un gol in mijloc. Se formeaza si cateva bile, pentru decorarea finala (vezi foto).
3-Se prajesc in ulei, la foc mediu spre mic, pana se rumenesc pe ambele parti.
4-Se servesc cu smantana si dulceata.