Home Frământări dulci Papanași prăjiți

Papanași prăjiți

by Alexandra Mircia

Am mai avut o reteta de papanasi prajiti, era publicata pe blogul vechi (pentru cine stie…), preluata dintr-o sursa, nici nu mai stiu care… Am tot evitat sa o refac si asta din cauza pasilor de urmat in preparare, prea “x-0” etc. Acum, cand am descoperit eu ceva mai multe taine, imi place sa fac o abordare cat mai simpla a retetelor; daca este posibil, bineinteles! Si in cazul de fata, da, simplitatea este calea!  Reteta este adaptata dupa o veritabila sursa “secreta” .

Ingrediente:

Branza dulce de vaca- 1 kg

Faina 000- 400 g

Oua- 3

Zahar tos- 100 g

Gris- 100 g

Coaja razuita de a 1 lamaie

Bicarbonat- 2 g

Sare- 1 praf

Ulei- pentru prajit

Smantana, dulceata- pentru servit

Mod de preparare:

1-Intr-un bol incapator se amesteca: faina, ouale, zaharul, grisul, coaja de lamaie, bicarbonatul si sarea.

2-Compozitia rezultata se modeleaza (cu mainile) in papanasi rotunzi, cu un gol in mijloc. Se formeaza si cateva bile, pentru decorarea finala (vezi foto).

3-Se prajesc in ulei, la foc mediu spre mic, pana se rumenesc pe ambele parti.

4-Se servesc cu smantana si dulceata.

You may also like

Leave a Comment