Iaurtul grecesc da o savoare aparte acestor clatite. Vedeti mai jos ce ingrediente am combinat si pasii de urmat. Le-am facut, le-am refacut si le voi reface si nu as schimba nimic!
Ingrediente:
Iaurt grecesc- 500 ml
Faina 000- 300 g
Unt topit- 50 g
Oua- 3
Zahar- 2 linguri
Vanilie- 2 pliculete
Bicarbonat- 1 lingurita
Sare- 1 praf
Ulei- pentru prajit
Miere, fructe, nutella, dulceata etc.- pentru decor / servire
Mod de preparare:
1-Intr-un bol incapator se pun ouale, zaharul, vanilia, bicarbonatul si sarea si se amesteca cu mixerul la viteza mare, pana se omogenizeaza.
2-Se adauga iaurtul, untul topit si se amesteca cu telul.
3-Se adauga faina in 3 etape ( cate 100 g ) si se amesteca cu telul pana ce amestecul devine omogen.
4-Se prajesc clatitele in tigaia bine incinsa, cu putin ulei, la foc mediu, pana se rumenesc frumos pe ambele parti.