Facut de post, cu tot ce am vrut eu sa contina, mie mi-a placut mult. Sper sa va placa si voua.
Ingrediente:
Faina 000- 250 g
Banane- 3 (pentru compozitie) + 1 (pentru decor)
Lapte de cocos- 100 ml (vezi reteta aici)
Ulei de floarea-soarelui- 50 ml
Fulgi de cocos- 20 g
Chia- 20 g
Cacao neagra- 20 g
Fulgi de migdale- 50 g (pentru compozitie) + pentru decor
Zahar brun- 80 g
Praf de copt- 1 pliculet
Sare- 1 praf
Mod de preparare:
1-Fulgii de migdale (doar cei pentru compozitie, 50 g) se rumenesc putin intr-o cratita, la foc mic, amestecand continuu.
2-Cele 3 banane pentru compozitie se paseaza bine cu o furculita.
3-Toate ingredientele se pun intr-un bol incapator si se amesteca bine, pana la omogenizare.
4-Compozitia se pune intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt.
5-Se pune tava in cuptorul preincalzit, la foc mediu spre mic, pe nivelul din mijloc.
6-Cand compozitia incepe sa aiba consistenta, se scoate tava si se orneaza checul cu felii de banana si fulgi de migdale.
7-Se pune tava din nou la cuptor si se verifica din cand in cand (testul cu scobitoarea).
8-Se feliaza cu un cutit zimtat, doar cand s-a racit complet!
Post usor!