Home De post Chec cu banane (de post)

Chec cu banane (de post)

by alexandra

Facut de post, cu tot ce am vrut eu sa contina, mie mi-a placut mult. Sper sa va placa si voua.

Ingrediente:


Faina 000- 250 g

Banane- 3 (pentru compozitie) + 1 (pentru decor)

Lapte de cocos- 100 ml (vezi reteta aici)

Ulei de floarea-soarelui- 50 ml

Fulgi de cocos- 20 g

Chia- 20 g

Cacao neagra- 20 g

Fulgi de migdale- 50 g (pentru compozitie) + pentru decor

Zahar brun- 80 g

Praf de copt- 1 pliculet

Sare- 1 praf

Mod de preparare:

1-Fulgii de migdale (doar cei pentru compozitie, 50 g) se rumenesc putin intr-o cratita, la foc mic, amestecand continuu.

2-Cele 3 banane pentru compozitie se paseaza bine cu o furculita.

3-Toate ingredientele se pun intr-un bol incapator si se amesteca bine, pana la omogenizare.

4-Compozitia se pune intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt.

5-Se pune tava in cuptorul preincalzit, la foc mediu spre mic, pe nivelul din mijloc.

6-Cand compozitia incepe sa aiba consistenta, se scoate tava si se orneaza checul cu felii de banana si fulgi de migdale.

7-Se pune tava din nou la cuptor si se verifica din cand in cand (testul cu scobitoarea).

8-Se feliaza cu un cutit zimtat, doar cand s-a racit complet!

Post usor!

 

 

0 comment
0

You may also like

Leave a Comment