Home Aperitive și gustări Clătite din legume (de post)

Clătite din legume (de post)

by alexandra

O reteta numai buna in zilele de post, dar nu numai. Se pot folosi tot felul de legume  (ceapa, morcovi, dovlecei, ardei, porumb etc), seminte (chia, in susan…)  si sunt tare bune!

Ingrediente:

Dovlecel / zucchini- 1

Morcovi- 1

Ardei rosu / kapia- 1 (mic)

Verdeturi (marar, patrunjel)

Chia- 3 linguri

Faina- 15 linguri

Apa- 400 ml

Sare

Piper

Ulei- pentru prajit

Mod de preparare:

1-Dovlecelul si morcovul (curatati) se dau pe razatoare.

2-Ardeiul se taie cubulete.

3-Verdeturile se maruntesc.

4-Peste amestecul de legume si verdeturi se adauga chia, apa si, treptat, faina pana se obtine un aluat suficient de vascos.

5-Se adauga sarea si piperul.

6-Se prajesc clatitele in foarte putin ulei, la foc mediu, pana se rumenesc.

* Mai jos sunt poze si de anul trecut, cand le-am pregatit pentru prima data, dar fara chia.

0 comment
0

You may also like

Leave a Comment