Incercati, din cand in cand, sa va incepeti ziua astfel! Budinca de chia se pregateste intr-o clipita, dar daca sunteti intr-o dispozitie creativa, puteti sa faceti combinatii intersante cu fructe proaspete, confiate, seminte, nuci, alune, caju, ciocolata…?
! Pentru a fi consumata dimineata, budinca trebuie pregatita seara si pastrata la frigider !
Ingrediente:
Chia- 100 g
Lapte de cocos (+ fulgii folositi pentru prepararea laptelui)- vezi ingredientele si cantitatile aici.
Banane- 2
Cacao neagra- 1 lingura
Miere- 3 linguri (sau dupa gust)
Samburi de rodie
Caju (hidratat in apa 3-4 ore)
Afine
Physalis
Mod de preparare:
1-Se pregateste laptele de cocos dupa reteta de aici.
2-Fulgii de cocos (ramasi de la prepararea laptelui) se pun intr-un bol separat, se adauga o lingura de miere si 2 banane si se mixeaza cu blenderul vertical.
3-Chia se imparte in doua boluri (50 g in fiecare bol). Peste semintele de chia se toarna laptele de cocos (jumatate-jumatate) si cate o lingura de miere. Se amesteca.
4-Intr-unul din bolurile de chia se adauga cacaua; se amesteca pentru omogenizare.
5-Se aranjeaza budinca in straturi, intercaland samburi de rodie, afine si caju.
6-Se decoreaza cu fulgi de cocos si physalis.