Home De post Budincă de chia (de post)

Budincă de chia (de post)

by Alexandra Mircia

Incercati, din cand in cand, sa va incepeti ziua astfel! Budinca de chia se pregateste intr-o clipita, dar daca sunteti intr-o dispozitie creativa, puteti sa faceti combinatii intersante cu fructe proaspete, confiate, seminte, nuci, alune, caju, ciocolata…?
! Pentru a fi consumata dimineata, budinca trebuie pregatita seara si pastrata la frigider !

Ingrediente:

Chia- 100 g
Lapte de cocos (+ fulgii folositi pentru prepararea laptelui)- vezi ingredientele si cantitatile aici.
Banane- 2
Cacao neagra- 1 lingura
Miere- 3 linguri (sau dupa gust)
Samburi de rodie
Caju (hidratat in apa 3-4 ore)
Afine
Physalis


Mod de preparare:

1-Se pregateste laptele de cocos dupa reteta de aici.
2-Fulgii de cocos (ramasi de la prepararea laptelui) se pun intr-un bol separat, se adauga o lingura de miere si 2 banane si se mixeaza cu blenderul vertical.
3-Chia se imparte in doua boluri (50 g in fiecare bol). Peste semintele de chia se toarna laptele de cocos (jumatate-jumatate) si cate o lingura de miere. Se amesteca.
4-Intr-unul din bolurile de chia se adauga cacaua; se amesteca pentru omogenizare.
5-Se aranjeaza budinca in straturi, intercaland samburi de rodie, afine si caju.
6-Se decoreaza cu fulgi de cocos si physalis.

 

 

 

 

 

 

 

 

0 comment
0

You may also like

Leave a Comment