Home Fel de bază Spaghete carbonara

Spaghete carbonara

by Alexandra Mircia

Indiferent de sosul cu care se combina, eu zic ca pastele fac parte din categoria acelor mancaruri de suflet. E bine de stiut si obligatoriu de respectat: smantana NU se regaseste in aceasta reteta! Cu siguranta ca spaghetele se combina de minune cu sosuri pe baza de smantana, dar atunci nu le mai numim “carbonara”, ok?!!

Ingrediente ( 2 portii) :

Spaghete- 200 g
Oua- 2 intregi + 1 galbenus (la temperatura camerei)
Pacorino Romano / parmezan- 50 g (razuit fin)
Bacon- 125 g (cubulete)
Piper alb
Nucsoara

Mod de preparare:

1-Spaghetele se fierb in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj.
2-Baconul se pune la rumenit in tigaie, fara adaos de grasime, la foc mediu; se amesteca din cand in cand. Cand este rumenit, se opreste focul.
3-Ouale si galbenusul se pun intr-un bol si se amesteca cu telul. Se adauga treptat parmezanul, nucsoara si piper alb.
4-Spaghetele gatite se scot cu clestele special (vezi foto) din apa si se pun in tigaie, peste baconul rumenit.
5-Se toarna si amestecul de oua si parmezan si se amesteca usor.
6-Se serveste imediat!

 

 

 

 

 

 

You may also like

Leave a Comment