Aceste briose sunt altfel. Nu sunt pufoase, desi poate va duc cu gandul la zapada; aceste briose sunt dense, sunt delicioase, sunt ascunse sub straturi generoase de ciocolata si nu au cum sa nu placa. Sunt o paine dulce de iarna. Partial adaptate dupa reteta checului de aici.
Ingrediente ( 8 bucati) :
Oua- 3 (la temperatura camerei)
Faina 000- 100 g
Unt topit si racit (80% grasime)- 25 ml
Zahar praf- 60 g
Ciocolata neagra Nestle Dessert Noir- 20 g (aproximativ 4 patratele)
Sare- 1 praf
Ciocolata Nestle Dessert Blanc- 40 g- pentru decor
Ciocolata Nestle Dessert Noir- 40 g- pentru decor
Creioane pentru decor
Bomboane pentru decor
Unt- pentru uns formele
Mod de preparare:
1-Se separa albusurile de galbenusuri.
2-Albusurile (in care se pune praful de sare) se bat spuma cu mixerul.
3-Treptat, se adauga zaharul, mixand bine dupa fiecare cantitate adugata, pana se obtine o spuma ferma.
4-In galbenusuri se adauga untul topit, cate putin, amestecand ca pentru maioneza.
5-Amestecul de galbenusuri se adauga peste spuma de albusuri, amestecand usor cu o spatula, pana la incorporarea completa.
6-Faina se cerne si se adauga compozitiei; se incorporeaza usor, amestecand cu spatula de jos in sus.
7-Ciocolata neagra (20 g) se topeste la bain-marie si se lasa la racorit.
8-Formele de briose se ung cu unt si se umplu cu comozitie 3/4, alternand cu un strat subtire de ciocolata topita in fiecare forma.
9-Se pun in cuptorul preincalzit, foc moderat, nivelul din mijloc, pana devin ferme (in jur de 5 minute, in functie de cuptor).
10-Ciocolata pentru decor se topeste la bain-marie si se lasa putin la racorit.
11-Briosele racite se glazureaza generos cu ciocolata; dupa intarirea glazurii se pot decora cu creioanele speciale.
Vise frumoase!