Home Aperitive și gustări Bruschete cu dovleac copt si cascaval gratinat

Bruschete cu dovleac copt si cascaval gratinat

by Alexandra Mircia

Am promis in aceasta toamna mai multe retete cu dovleac; ei bine, le-am gatit, dar iata ca reusesc mai greu sa le si postez. Asadar, chiar daca postul a inceput, sper sa puneti cel putin “la colectie” aceasta combinatie armonioasa dintre dovleacul copt cu mirodenii si cascavalul gratinat. Merita!

Ingrediente (pentru 4 bruschete) :

Felii de paine (dupa preferinta)- 4
Ulei de dovleac- 1 lingura
Cimbru verde / uscat, piper alb, scortisoara, boia de ardei dulce- pentru dovleac
Piure de dovleac copt- 150 g
Cascaval razuit- 50 g
Samburi de dovleac
Cimbru verde
Ulei- 1 lingurita (pentru prajit semintele)
Sare- 1 praf

Mod de preparare:

1-Dovleacul se curata de seminte, miezul se cresteaza cu cutitul si se presara cu cimbru verde / uscat, piper alb, scortisoara si boia de ardei dulce. Se coace in cuptorul preincalzit, foc mediu.
2-Samburii de dovleac se prajesc in ulei, aproximativ 1 minut, amestecand continuu; in final se sareaza.
3-Feliile de paine se stropesc cu ulei de dovleac.
4-Piureul de dovleac se repartizeaza egal pe cele 4 felii de paine, se presara cascavalul razuit si samburi de dovleac.
5-Se pun in cuptorul preincalzit, treapta de sus, foc mediu spre mic. Se lasa pana se obtine aspectul gratinat dorit.
6-Se servesc (obligatoriu!!!) cu cimbru verde.

 

0 comment
0

You may also like

Leave a Comment