Am promis in aceasta toamna mai multe retete cu dovleac; ei bine, le-am gatit, dar iata ca reusesc mai greu sa le si postez. Asadar, chiar daca postul a inceput, sper sa puneti cel putin “la colectie” aceasta combinatie armonioasa dintre dovleacul copt cu mirodenii si cascavalul gratinat. Merita!
Ingrediente (pentru 4 bruschete) :
Felii de paine (dupa preferinta)- 4
Ulei de dovleac- 1 lingura
Cimbru verde / uscat, piper alb, scortisoara, boia de ardei dulce- pentru dovleac
Piure de dovleac copt- 150 g
Cascaval razuit- 50 g
Samburi de dovleac
Cimbru verde
Ulei- 1 lingurita (pentru prajit semintele)
Sare- 1 praf
Mod de preparare:
1-Dovleacul se curata de seminte, miezul se cresteaza cu cutitul si se presara cu cimbru verde / uscat, piper alb, scortisoara si boia de ardei dulce. Se coace in cuptorul preincalzit, foc mediu.
2-Samburii de dovleac se prajesc in ulei, aproximativ 1 minut, amestecand continuu; in final se sareaza.
3-Feliile de paine se stropesc cu ulei de dovleac.
4-Piureul de dovleac se repartizeaza egal pe cele 4 felii de paine, se presara cascavalul razuit si samburi de dovleac.
5-Se pun in cuptorul preincalzit, treapta de sus, foc mediu spre mic. Se lasa pana se obtine aspectul gratinat dorit.
6-Se servesc (obligatoriu!!!) cu cimbru verde.