Ce surpriza frumoasa, Nestle!!! Sa primesti ciocolata intr-o zi in care te simti epuizat, sa stii ca esti purtat in gand si contezi…Da, asta chiar poate fi “resuscitare”! Motivatie!
Multumesc, Nestle, pentru ca iti pasa!
A! Si inca ceva: de unde ai stiut ca ma pregateam “sa compun” o reteta cu minunata ciocolata?!
Ingrediente (6 portii):
Cosulete vafa- 6
Ciocolata Nestle Dessert Noir- 105 g (1 tableta)
Oua- 6 (la temperatura camerei)
Sare- 1 varf de cutit
Mere- 2 (sau alte fructe)
Clementine- 2 (sau alte fructe)
Pentru decor:
Migdale maruntite- 50 g
Ciocolata Nestle Dessert Noir- 50 g
Ciocolata Nestle Dessert Blanc- 50 g
Mod de preparare:
1-Spuma de ciocolata se prepara ca aici.
2-Migdalele maruntite se rumenesc foarte putin intr-o cratita (fara ulei!), amestecand continuu.
3-Cele 50 g de ciocolata neagra se topesc la bain-marie si se lasa putin sa se racoreasca.
4-Cu ajutorul unei lingurite se decoreaza marginile cosuletelor cu ciocolata neagra.
5-Se presara migdale rumenite peste bordura de ciocolata.
6-Fructele se curata; merele se taie in cubulete, clementinele se desfac in felii.
7-Spuma de ciocolata se scoate de la frigider si se repartizeaza egal in cosulete (aproximativ 3 linguri in fiecare cosulet).
8-Se aranjeaza fructele peste spuma si se presara restul de migdale.
9-Ciocolata alba se topeste la bain-marie si se lasa la racorit.
10-Cu ajutorul unei lingurite (sau al unui dispozitiv special) se decoreaza cosuletele cu ciocolata alba.
11-Se pastreaza la frigider pana in momentul servirii.
Enjoy!