Aceasta reteta este ideala pentru o cina usoara. Combinatiile de ingrediente sunt nelimitate, as spune, caci se pot folosi dovlecei, ciuperci, rosii, usturoi, smantana, ierburi aromate, sosuri, verdeturi… Framantati idei si lasati-va surprinsi de rezultate!
Ingrediente:
Pulpe de pui dezosate- 6 bucati
Ceapa rosie- 1
Ardei rosu- 1
Morcovi- 1
Frunze de dafin- 2
Lamaie- 1 felie
Zeama de lamaie- 1 lingura
Ulei de masline- 1 lingura
Sare
Piper negru
Boia dulce afumata
Valeriana
Mod de preparare:
1-Carnea de pui (la temperatura camerei) se spala si se usuca cu prosoape absorbante, apoi se transeaza in dimensiunea dorita.
2-Ceapa se curata si se taie in sferturi.
3-Ardeiul si morcovii se taie bastonase egale.
4-Carnea, legumele, frunzele de dafin si felia de lamaie se pun pe o hartie de copt, se stropesc cu ulei, zeama de lamaie si se condimenteaza cu sare, piper negru si boia afumata.
5-Hartia de copt se sigileaza bine si, eventual, se mai inveleste totul in folie de aluminiu (vezi foto). Atentie!!!In niciun caz nu se foloseste doar folia de aluminiu! Aceasta nu trebuie sa intre in contact cu alimentele in cuptor.
6-Pachetul astfel format se introduce in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pe nivelul de mijloc, pentru aproximativ 25-30 minute.
7-Se serveste cu salata preferata.