Home Aperitive și gustări Focaccia (de post)

Focaccia (de post)

by alexandra

Incercati aceasta reteta si o sa va aduca bucurie! Foarte important este sa folositi un ulei de masline de buna calitate, iar in ceea ce priveste cantitatea, puneti exact atat cat indica reteta!

Ingrediente:

Faina 000- 500 g
Drojdie uscata- 7 g
Apa calduta- 380 – 400 ml
Sare- 1 lingura (rasa)
Zahar- 1 lingurita
Ulei de masline- 5 linguri

Ulei de masline +
Rosii proaspete + busuioc + usturoi
Rosii uscate + oregano
Sare grunjoasa + cimbru
Ceapa verde + boia dulce
Masline + patrunjel verde

Mod de preparare:

1-Faina se amesteca cu drojdia, sarea si zaharul. Treptat se adauga apa si se framanta aluatul.
2-Se adauga si uleiul si se framanta pana este absorbit complet in aluat.
3-Se acopera bolul cu o folie si se lasa in loc ferit de curenti, pana ce aluatul isi dubleaza volumul.
4-Se imparte aluatul in 5-6 bucati egale, se formeaza turtitele si se aplatizeaza cu mainile.
5-Se stropesc cu putin ulei de masline si se presara cu masline, verdeturi, sare etc. (vezi combinatiile folosite de mine la ingrediente).
6-Se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se coc in cuptorul preincalzit, la foc mare.

 Framantati!


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 comment
0

You may also like

Leave a Comment