Cele mai creative idei pornesc, de multe ori, de la o simpla imagine, de la o culoare pe care vrei sa o transformi…cel putin in cazul meu asa a fost cu aceasta reteta: am vrut un fel pe care sa il decorez cu morcovi caramelizati, m-am gandit sa fie o supa crema, sa fie alba si, pana la urma, a rezultat ce vedeti in cele ce urmeaza. Totul se pregateste atat de simplu, este o mancare rapida, sanatoasa si plina de savoare! In plus, arata sofisticat!
! Reteta se poate pregati de post, eliminand smantana (la supa crema) si inlocuind untul cu ulei (in cazul morcovilor caramelizati).
Ingrediente:
Telina- 1 (medie)
Ceapa galbena- 1
Cartofi- 1
Usturoi- 3-4 catei (sau dupa preferinta; eu am pus 1 capatana…)
Sare
Piper alb
Patrunjel verde
Marar verde
Crutoane de paine (vezi modul de preparare aici)
Smantana- optional
Susan alb / negru
Morcovi caramelizati (vezi reteta aici)
Mod de preparare:
1-Telina, ceapa si cartofii se curata, se taie grosier si se pun la fiert in apa cu sare.
2-Dupa ce au fiert, legumele se mixeaza cu blenderul vertical.
3-Se adauga si usturoiul si se mixeaza pana ce supa are consistenta dorita. Daca este cazul se completeaza cu apa.
4-Se asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
5-Se poate servi cu smantana, crutoane de paine, patrunjel / marar verde, usturoi copt, susan si, obligatoriu, cu morcovi caramelizati!
Indrazniti sa impresionati!
1 comment
[…] Se pot folosi ca si garnitura la muuulte feluri. Eu i-am folosit pentru a imbogati o supa crema de telina. […]