Home Aperitive și gustări Morcovi caramelizati cu susan (de post sau nu…)

Morcovi caramelizati cu susan (de post sau nu…)

by alexandra

Sunt atat de buni morcovii pregatiti astfel, incat nu imi pot imagina ca cineva i-ar refuza! Nici macar copiii mofturosi ! ?

Ingrediente:

Morcovi- 3
Miere- 1 lingura
Susan alb / negru
Unt- 15 g (sau ulei- 1/2 lingura)

Mod de preparare:

1-Morcovii se curata si se taie in bucati egale (de exemplu, in jumatati); daca sunt mai grosi, se injumatatesc si pe latime.
2-Se pun la fiert in wok / tigaie. Apa sa fie doar cat sa ii acopere; se completeaza la nevoie.
3-Cand sunt fierti (dar fermi!), se elimina apa (daca este cazul), se da focul la minim si se adauga mierea si untul / uleiul. Se intorc morcovii astfel incat sa se caramelizeze frumos.
4-Inainte cu cateva secunde de a opri focul, se adauga susanul peste morcovii lipiciosi.

Se pot folosi ca si garnitura la muuulte feluri. Eu i-am folosit pentru a imbogati o supa crema de telina.

 

 

 

 

 

 

0 comment
0

You may also like

Leave a Comment