Nu e o reteta noua, e doar o alta infatisare a biscuitilor Cornelia. Le-am dat un look profi cu un cutter special; baietelul nostru i-a adorat din prima si le-a spus “biscuiti trandafiri”. Asa sa ramana, atunci! Particularitatea lor consta in forma simpla, fara glazura sau alt decor. Cei mai solicitati biscuiti ever!
Ingrediente:
Zahar pudra- 150 g
Unt 65%- 250 g(la temperatura camerei)
Faina 000- 350 g
Galbenus de ou- 2 (la temperatura camerei)
Mod de preparare:
1- Se amesteca galbenusurile de ou, zaharul pudra si untul moale (cu mixerul sau cu lingura, rezultatul e acelasi).
2- Dupa ce s-a format un amestec omogen, se incorporeaza treptat faina si se framanta putin.
3- Aluatul rezultat se inveleste in folie si se lasa la frigider pentru minim 30 de minute.
4- Se intinde aluatul pe suprafata tapetata cu putina faina in foaie cu grosimea de aproximativ o jumatate de centimetru.
5- Se decupeaza cu cutterul special.
6- Se pun in cuptorul preincalzit, la 160 de grade, in jur de 10-15 minute. Se lasa sa se raceasca.
1 comment
[…] Voi lasa link pe masura ce reusesc sa si public aceste abordari: Fursecuri cu arome de iarna. Biscuiti trandafiri Fursecuri gatite de Craciun Fursecuri mar cu vierme. Remixurile cu acest super-aluat vor […]