Acum cateva luni am achizitionat un set de recipiente pentru fiert oua. Le-am folosit clasic, sa zic asa, pana ce m-am gandit sa combin ideea de ou fiert-omleta, sa aiba mai de toate, aspect imbietor de mozaic, daca se poate s.a.m.d….Deci, iata ce a iesit:
Ingrediente (pentru 5 bucati) :
Oua- 2
Smantana LaDorna, 20% grasime- 2 linguri
Sare
Piper
Ardei rosu- 1/2
Ceapa verde- 1
Sunca- 45 g
Cascaval- 35 g
Verdeturi (marar, patrunjel)
Mod de preparare:
1- Intr-un bol incapator se bat ouale cu smantana, sare si piper.
2-Cascavalul se razuieste (pe razatoarea cu ochiuri mici), ardeiul, ceapa, sunca si verdeturile se maruntesc; se adauga toate in bol.
3-Se amesteca bine si se repartizeaza compozitia egal, in recipientele pentru fiert oua. In cazul in care nu dispuneti de aceste recipiente, se procedeaza astfel: se tapeteaza cu folie (rezistenta) cescute de cafea, se ung cu putin ulei, se pune compozitia si se sigileaza bine prin innodare (sau legare cu sfoara alimentara).
4-Se pun recipientele (sau saculetii din folie…) in apa care fierbe, la foc mediu spre mic, pana ce compozitia este bine inchegata.
Se servesc dupa bunul plac, cu zambete si vorbe bune (dupa!) ?