Sa stiti ca m-am gandit ceva pana sa numesc acest preparat…Accentul cade pe somon si, deopotriva, pe sosul de smantana, iar daca nu va este la indemana un aparat de facut cupe gofre, salata este delicioasa si pe paine, prajita sau nu.
Ingrediente:
Somon- 250 g
Ceapa rosie- 1/2
Ardei gras rosu- 1/2
Masline negre (fara samburi)- 2-3
Usturoi- 3 catei
Lamaie (sucul + coaja razuita)- 1
Mustar cu boabe- 1 lingura
Marar
Sare
Piper mozaic (proaspat macinat)
Boia dulce
Ulei- 2 linguri
Pentru sos:
Smantana LaDorna 20% grasime- 5 linguri
Crema de branza natur- 2 linguri
Sare
Piper mozaic (proaspat macinat)
Pentru cupe gofre:
Unt topit- 35 g
Parmezan razuit- 100 g
Sare-1 praf
Ou-1
Apa- 250 ml
Faina-125 g
Boia dulce- 1 praf (optional)
Ulei- pentru uns
Mod de preparare:
1-Somonul, condimentat cu sare, piper si boia dulce, se prajeste in 2 linguri de ulei bine incins, la foc moderat.
2-Ceapa, ardeiul, maslinele, usturoiul si mararul se maruntesc si se amesteca intr-un bol.
3-Somonul gatit se marunteste si se adauga ingredientelor din bol.
4-La sfarsit se adauga sucul si coaja de lamaie, sarea, piperul (dupa gust).
5-Smantana se amesteca cu crema de branza si se condimenteaza cu sare si piper mozaic dupa gust. Acest sos se adauga salatei.
6-Se pastreaza totul la frigider pana in momentul servirii.
7-Pentru cupe, se amesteca bine toate ingredientele mentionate, pana ce rezulta un aluat asemanator celui de clatite.
8-Se unge aparatul cu putin ulei inainte de fiecare tura de cupe preparata. Eu am folosit aparatul pentru cupe gofre de la KitchenShop .
9-Cupele se umplu cu salata doar in momentul servirii!
Enjoy!