De multe (prea multe) ori raman in frigider fructe neconsumate. Cum nu suport risipa, incerc sa gasesc metode de “reciclare”; acum am folosit piersici, caise si coacaze albe pentru a alcatui un gem minunat de casa. Sucul si coaja aromata de portocala nu constituie un “must have”, dar sunt un plus, cu siguranta!
Ingrediente:
Fructe- 400 g
Zahar pudra- 200 g + 2 linguri (minim)
Portocala-1 (suc + coaja)
Mod de preparare:
1-Fructele (spalate si curatate, bineinteles) se taie in bucatele si se pun intr-o cratita cu gura larga.
2-Se adauga zaharul si se lasa la frigider peste noapte.
3-A doua zi, se pune cratita pe foc mediu spre mic. Se amesteca din cand in cand.
4-Cand gemul incepe sa scada se pregateste caramelul de portocala: intr-o craticioara se pun: sucul si coaja razuita de la portocala + 2 (sau 3) linguri de zahar praf. Se lasa pe foc mic, amestecand constant pana se formeaza caramelul.
5-Caramelul se adauga in gem.
6-Gemul se pune intr-un borcan inchis ermetic.