Home De post Gem rapid cu caramel de portocala

Gem rapid cu caramel de portocala

by alexandra

De multe (prea multe) ori raman in frigider fructe neconsumate. Cum nu suport risipa, incerc sa gasesc metode de “reciclare”; acum am folosit piersici, caise si coacaze albe pentru a alcatui un gem minunat de casa. Sucul si coaja aromata de portocala nu constituie un “must have”, dar sunt un plus, cu siguranta!


Ingrediente:

Fructe- 400 g
Zahar pudra- 200 g + 2 linguri (minim)
Portocala-1 (suc + coaja)

Mod de preparare:

1-Fructele (spalate si curatate, bineinteles) se taie in bucatele si se pun intr-o cratita cu gura larga.
2-Se adauga zaharul si se lasa la frigider peste noapte.
3-A doua zi, se pune cratita pe foc mediu spre mic. Se amesteca din cand in cand.
4-Cand gemul incepe sa scada se pregateste caramelul de portocala: intr-o craticioara se pun: sucul si coaja razuita de la portocala + 2 (sau 3) linguri de zahar praf. Se lasa pe foc mic, amestecand constant pana se formeaza caramelul.
5-Caramelul se adauga in gem.
6-Gemul se pune intr-un borcan inchis ermetic.

0 comment
0

You may also like

Leave a Comment