Ingredientele de calitate sunt cheia catre preparate reusite. Le pui laolalta, le imprietenesti, le unesti prin magia focului, iar ele te rasplatesc cu preparate ce iti inmiresmeaza bucataria, iti alina gandurile, iti bucura simturile si, mai ales, iti dau puteri! Puterea de a bucura, puterea de a hrani suflete si trupuri, deopotriva!
Ingrediente:
Carne de pui- 400 g
Sparanghel- 15
Ciuperci- 4
Usturoi- 2 capatani
Pentru marinada:
Smantana pentru gatit LaDorna, 20% grasime- 250 ml
Usturoi- 3 catei maruntiti
Lamaie- 1 (coaja razuita de la 1/2+ 1 lingura zeama)
Ulei de masline- 1 lingura
Sare- 1 lingurita
Piper-1 praf
Nucsoara-1 praf
Verdeturi maruntite (patrunjel + marar)- 1/2 legatura
Pentru sos:
Smantana pentru gatit LaDorna, 20% grasime- 250 ml
Faina- 2 linguri
Unt- 1 lingura
Sare- dupa gust
Piper-1 praf
Coaja de lamaie- de la 1/2
Verdeturi maruntite (patrunjel + marar)- 1/2 legatura
Mod de preparare:
1-Intr-o caserola termorezistenta se amesteca toate ingredientele mentionate pentru marinada.
2-Se pune in caserola carnea de pui si se amesteca bine, astfel incat sa fie complet acoperita de marinada. Se lasa la frigider 30-40 minute.
3-Dupa timpul de marinare, carnea de pui (cu tot cu marinada) se pune in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pe nivelul de mijloc, pentru 40 minute, aproximativ (se verifica).
4-Cat timp carnea este la cuptor, se pregatesc legumele: ciupercile se curata si se taie in jumatati, capatanile de usturoi se taie in jumatati pe latime, la sparanghel se inlatura partea inferioara, mai tare, indoind tulpina.
5-Sparanghelul se opareste in apa clocotita cu sare, maxim 1 minut, apoi se trece prin jet de apa rece, se usuca si se pune pe gratrul incins, 3-4 minute.
6-Ciupercile si capatanile de usturoi se prajesc pe gratarul incins, pana se rumenesc.
7-Se pregateste sosul: intr-o cratita se topeste untul, la foc mic. Se adauga faina si se amesteca cu un tel, apoi se adauga smantana. Se omogenizeaza constant cu telul, la foc mic, 8-9 minute. Se adauga sare, piper, coaja de lamaie si verdeturile maruntite bine.
Aranjati pe masa bucatele cu implicare si daruire. Este un preparat de suflet, ce trebuie impartasit cu suflete dragi!