Reteta simpla, sanatoasa si deloc costisitoare! O varianta a turtelor chinezesti gasiti si aici. Spor!
Ingrediente:
Pentru turtele chinezesti:
Faina – 400 g
Apa clocotita- 250 ml
Ulei- pentru prajit
Pentru guacamole:
Avocado- 1 (bine copt)
Ardei rosu- 1
Ceapa-1
Usturoi- 2 catei
Lamaie- 1/2
Patrunjel verde
Ulei de masline- 1/2 lingura
Sare
Piper
Rosii
Mod de preparare:
1-Faina se pune intr-un bol; apa clocotita se toarna putin cate putin peste faina, amestecand cu lingura, apoi framantand un aluat.
2-Aluatul se lasa la odihnit o jumatate de ora, apoi se intinde pe o suprafata infainata in foaie subtire.
3-Se decupeaza forme rotunde.
4-Turtele se prajesc in foarte putin ulei, la foc moderat, pana se rumenesc pe ambele parti.
5-Se scoate miezul de avocado, se paseaza cu furculita si se stropeste cu putina zeama de lamaie.
6-Ardeiul, ceapa, usturoiul si patrunjelul se maruntesc si se adauga in bolul cu avocado.
7-Se completeaza cu 1/2 lingura ulei de masline, sare, piper si se amesteca totul bine.
8-Daca este cazul, se mai adauga zeama de lamaie, sare si piper.
9-Se serveste cu turtele chinezesti si felii de rosii.