Home De post Spaghete colorate cu ciuperci brune si sos de rosii (de post)

Spaghete colorate cu ciuperci brune si sos de rosii (de post)

by alexandra

Retetele simple pot fi atat de delicioase!!! Iata o combinatie clasica, plina de savoare si, in plus, de post. Calitatea ingredientelor are un mare aport!

Ingrediente (pentru 4 portii):

Spaghete colorate (galben, rosu, verde)- 250 g
Ciuperci brune- 300 g
Ceapa- 1  (mare)
Usturoi- 3 catei
Sos de rosii- 10 linguri +
Apa (in care au fiert spaghetele)- 3-4 linguri (optional, in functie de consistenta sosului)
Frunza de dafin- 1
Sare
Piper
Busuioc uscat- 1 lingurita
Ulei de masline- 2 linguri
Valeriana

Mod de preparare:

1-Spaghetele se pun in apa (cand incepe sa fiarba) cu sare si foaia de dafin. Se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj.
2-Ciupercile (fie spalate si uscate cu prosop absorbant, fie curatate- eu am preferat ultima varianta) se feliaza.
3-Ceapa si usturoiul se maruntesc.
4-Uleiul se incinge bine in wok, apoi se adauga ceapa si ciupercile. Se amesteca din cand in cand.
5-Cand ciupercile incep sa se rumeneasca, se aduga usturoiul, sosul de rosii si busuiocul uscat si se mai lasa 2-3 minute, la foc mic. Daca este cazul, se subtiaza sosul cu putina apa.
6-Se asezoneaza cu sare si piper.
7-Se serveste cu valeriana.

 

 

 

 

 



0 comment
0

You may also like

Leave a Comment