Retetele simple pot fi atat de delicioase!!! Iata o combinatie clasica, plina de savoare si, in plus, de post. Calitatea ingredientelor are un mare aport!
Ingrediente (pentru 4 portii):
Spaghete colorate (galben, rosu, verde)- 250 g
Ciuperci brune- 300 g
Ceapa- 1 (mare)
Usturoi- 3 catei
Sos de rosii- 10 linguri +
Apa (in care au fiert spaghetele)- 3-4 linguri (optional, in functie de consistenta sosului)
Frunza de dafin- 1
Sare
Piper
Busuioc uscat- 1 lingurita
Ulei de masline- 2 linguri
Valeriana
Mod de preparare:
1-Spaghetele se pun in apa (cand incepe sa fiarba) cu sare si foaia de dafin. Se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj.
2-Ciupercile (fie spalate si uscate cu prosop absorbant, fie curatate- eu am preferat ultima varianta) se feliaza.
3-Ceapa si usturoiul se maruntesc.
4-Uleiul se incinge bine in wok, apoi se adauga ceapa si ciupercile. Se amesteca din cand in cand.
5-Cand ciupercile incep sa se rumeneasca, se aduga usturoiul, sosul de rosii si busuiocul uscat si se mai lasa 2-3 minute, la foc mic. Daca este cazul, se subtiaza sosul cu putina apa.
6-Se asezoneaza cu sare si piper.
7-Se serveste cu valeriana.