Trebuie doar sa ai ingredientele la indemana si reteta e gata in cateva clipe. Si e atat de bun, incat e pacat sa mai cumperi humus din magazine!
Ingrediente:
Naut (din conserva, scurs)- 220 g (aproximativ o cana)
Ardei kapia rosu- 2
Usturoi- 3 catei
Ulei de masline- 3-4 linguri
Susan alb- 5 linguri
Suc de la 1/2 limeta
Apa- 2-3 linguri
Sare
Mod de preparare:
1-Ardeiul se pune la copt pe gratarul bine incins; cand este copt, se curata de seminte, coaja si cotor.
2-Susanul se pune intr-o tigaie neaderenta, la foc mic; se amesteca pana devine auriu (nu trebuie prajit). Se poate apoi macina cu rasnita sau ramane asa, in functie de preferinte.
3-Usturoiul se marunteste.
4-Intr-un castron incapator se pun: nautul, ardeiul, usturoiul, susanul, sucul de limeta, sare, 3 linguri de ulei de masline si 2 de apa.
5-Se mixeaza totul cu blenderul vertical (sau la robot, viteza maxima), pana la omogenizare.
6-Se completeaza, daca este cazul, cu sare, ulei sau apa.
7- Eventual, pentru o textura cat mai fina, se trece si prin sita.
Special pentru aceasta cina am copt niste chifle cu boia afumata (reteta aici) ce s-au potrivit perfect!
Se serveste totul cu salata de legume, patrunjel proaspat, seminte de dovleac si, cel mai important, in tihna!
2 comments
[…] framantari au fost gandite si plamadite pe loc. Am pregatit intr-o seara humus (reteta aici) si am realizat ca nu mai aveam paine. Era simplu sa achizitionam repede una, dar oare nu se merita […]
[…] Retete de humus gasiti aici si aici. […]