Home De post Painea fratilor (de post) – 1 an de retete framantate la cuptor!

Painea fratilor (de post) – 1 an de retete framantate la cuptor!

by alexandra

In urma cu un an publicam prima reteta pe blog: biscuitii Cornelia. Uite ca am ajuns la reteta cu numarul 180 ! Si nimic nu marca mai bine momentul aniversar decat o reteta framantata in minte, prima data, apoi cu mainile si coapta in cuptor!  O reteta de suflet. Si de impartit cu cei din suflet!

Ingrediente:

Faina 000- 500 g
Drojdie uscata- 7 g (1 pliculet)
Sare fara iod- 1 lingurita
Apa calduta- 250 ml
Ulei (preferabil de masline)- 6 linguri
Rosii uscate- 1-2
Usturoi-2-3 catei mari
Busuioc uscat / proaspat- 1 lingura

Mod de preparare:

1-Faina se amesteca cu drojdia.
2-Se adauga apa calduta treptat si se framanta un aluat destul de tare.
3-Cand aluatul incepe sa aiba consistenta, se adauga sarea si, treptat, uleiul. Se framanta pana ce aluatul devine neted.
4-Se lasa intr-un loc caldut, acoperit, pana isi dubleaza volumul.
5-Rosiile uscate, usturoiul si busuiocul (daca este proaspat) se maruntesc.
6-In aluatul crescut se adauga aceste condimente, apoi se mai framanta putin.
7-Se desprind bucati aproximativ egale din aluat si se modeleaza sub forma de bile.
8-Bilele formate se pun grupate intr-o forma termorezistenta, tapetata cu hartie de copt.
9-Se mai lasa la crescut o jumatate de ora, in loc cald.
10-Se pun in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pe nivelul din mijloc.
11-Painea rumenita se soate din cuptor si se pensuleaza imediat cu putina apa.
12-Se lasa la racit pe un gratar.

Framantati!







0 comment
0

You may also like

Leave a Comment