Somonul gatit astfel este gata numaidecat, totul este sa dati timp condimentelor, doua ore.
Ingrediente (pentru 4 persoane) :
Somon- 650 g
Ulei- 5-6 linguri
Sare
Piper
Usturoi- 2 catei mari (maruntiti)
Sumac
Cimbru uscat
Limeta- sucul de la 1 bucata + coaja de la 1/2
Cartofi noi- 1 kg (aproximativ)
Rosii cherry
Castraveti
Ceapa verde
Marar verde
Mod de preparare:
1-Somonul se pune intr-un vas incapator si se presara cu 2 linguri de ulei, usturoiul maruntit, cimbru uscat, sucul de la 1 limeta + coaja razuita de la 1/2, sumac, sare si piper. Se lasa la frigider 2 ore.
2-Inainte de a gati somonul, acesta trebuie lasat sa ajunga la temperatura camerei.
3-Cartofii se taie in felii mari, se sareaza si se prajesc in ulei bine incins, in wok, cu capacul pus; se intorc in functie de cum se rumenesc.
4-Rosiile, castravetii si ceapa verde se taie in forma dorita.
5-Se incinge bine tigaia si se pune somonul (cu tot cu condimente), cu partea cu piele in jos, la foc mediu; se lasa 3-4 minute, apoi se intoarce si se mai lasa 2 minute (se verifica gradul de rumenire). Se completeaza cu ulei daca este cazul.
6-Preparatul se aranjeaza pe platoul de servire si se presara cu marar verde maruntit.
1 comment
[…] reteta a aparut din necesitatea de “a recicla” o bucata de somon gatit azi (reteta aici), pe care toata lumea o refuza. Deci, am adunat de prin frigider […]