Am avut nevoie de lapte de cocos pentru aceasta reteta si am decis sa incerc sa il fac eu. In urma unor documentari rapide am compus urmatoarea formula:
Ingrediente:
Fulgi nuca de cocos- 75 g
Apa- 600 ml
Mod de preparare:
1-Se aduc la punctul de fierbere 300 ml apa.
2-Apa se toarna peste fulgii de cocos si se lasa 10-15 minute, apooi se macina in blender, la viteza maxima, aproximativ 1 minut.
3-Cealalta cantitate de apa se aduce, de asemenea, la punctul de fierbere si se toarna peste fulgii de cocos.
4-Se mixeaza totul la blender pentru inca aproximativ 1 minut, la viteza maxima.
5-Continutul se pune intr-o sita si se preseaza usor cu lingura pentru a se obtine laptele de cocos.
Sunt foarte multumita de rezultat si cu siguranta nu voi mai cumpara lapte de cocos din magazin!!!
4 comments
[…] g Lapte de cocos (+ fulgii folositi pentru prepararea laptelui)- vezi ingredientele si cantitatile aici. Banane- 2 Cacao neagra- 1 lingura Miere- 3 linguri (sau dupa gust) Samburi de rodie Caju (hidratat […]
[…] de preparare: 1-Laptele de cocos se prepara conform pasilor de aici. 2-Intr-un bol incapator se pune laptele de cocos preparat. Se adauga fulgii de cocos ramasi de la […]
[…] (pentru indestulat 5 persoane) : Faina 000- 900 g + Lapte de cocos caldut- 500 ml (reteta aici) Apa calduta- 100 ml Zahar tos- 4 liguri Drojdie proaspata- 1 cub (50 g) Sare- 1 praf Ulei de […]
[…] Lapte de cocos- 150 ml (vezi reteta aici) […]