Cu toate ca nu prea rezonez cu anotimpurile calduroase, imi plac legumele la timpul lor. Acum, mai mult ca oricand, e vremea salatelor, preferatele mele.
Ingrediente:
Orez Trigrano- 150 g (aproximativ)
Creveti- 200 g (congelati)
Dovlecei- 1 (mic)
Ardei kapia rosu- 1
Ceapa verde- 4
Porumb -3 linguri (din conserva)
Ulei- 2 lingurite
Sare
Piper
Boia dulce afumata
Patrunjel
Mod de preparare:
1-Orezul se pregateste conform instructiunilor de pe ambalaj.
2-Crevetii (decongelati in apa rece) se condimenteaza cu sare, piper si boia dulce afumata; se presara patrunjel si o lingurita de ulei si se amesteca totul bine.
3-Crevetii se pun pe gratarul incins si se lasa aproximativ 3 minute pe fiecare parte.
4-Ardeiul si dovlecelul se taie cubulete, ceapa verde se taie in jumatate pe lungime, se condimenteaza cu sare, piper, boia dulce afumata si se stropesc cu o lingurita de ulei; se prajesc pe gratar 3-4 minute.
5-Boabele de porumb se pun, de asemenea, pe gratar 2-3 minute.
6-Se aranjeaza ingredientele in forma dorita. Preparatul se presara cu patrunjel proaspat si se serveste cald.