Initial am vrut sa fac bomboane de avocado dar, cand am vazut cat de cremoasa a iesit compozitia, am reconfigurat. Sincer, aceasta inghetata poate sta cu mandrie in fata celui mai exigent pofticios! Dar nu va sta mult…Promit ca acesta a fost doar inceputul experientelor dulci cu avocado, vor mai urma si alte astfel de initiative!
Sfat!!! Untul de cacao face diferenta, cel putin eu asa consider!
Ingrediente:
Avocado- 1 (bine copt)
Samburi de nuca- 30 g
Ulei de cocos- 1 lingura
Unt de cacao- 1 lingura
Cacao neagra- 2 linguri
Miere- 2 linguri
Sirop de artar- 1 lingura (optional)
Esenta de rom- 1/2 lingura
Mod de preparare:
1-Samburii de nuca se maruntesc cu cutitul si se amesteca cu uleiul de cocos si untul de cacao intr-o cratita; se lasa aproximativ 1 minut pe foc mic, amestecand continuu.
2-Se scoate miezul din avocado si se paseaza bine cu furculita.
3-Peste avocado se adauga toate celelalte ingrediente si se omogenizeaza. Daca avocado este bine copt, nu e cazul sa folosim robotul.
4-Compozitia se transfera intr-o cutie de plastic si se lasa in congelator pana se obtine o consistenta bine inchegata, dar cremoasa totusi (in jur de 1 ora).