Home De post Inghetata de avocado cu nuci (de post)

Inghetata de avocado cu nuci (de post)

by alexandra

Initial am vrut sa fac bomboane de avocado dar, cand am vazut cat de cremoasa a iesit compozitia, am reconfigurat. Sincer, aceasta inghetata poate sta cu mandrie in fata celui mai exigent pofticios! Dar nu va sta mult…Promit ca acesta a fost doar inceputul experientelor dulci cu avocado, vor mai urma si alte astfel de initiative!
Sfat!!! Untul de cacao face diferenta, cel putin eu asa consider!


Ingrediente:

Avocado- 1 (bine copt)
Samburi de nuca- 30 g
Ulei de cocos- 1 lingura
Unt de cacao- 1 lingura
Cacao neagra- 2 linguri
Miere- 2 linguri
Sirop de artar- 1 lingura (optional)
Esenta de rom- 1/2 lingura

Mod de preparare:

1-Samburii de nuca se maruntesc cu cutitul si se amesteca cu uleiul de cocos si untul de cacao intr-o cratita; se lasa aproximativ 1 minut pe foc mic, amestecand continuu.
2-Se scoate miezul din avocado si se paseaza bine cu furculita.
3-Peste avocado se adauga toate celelalte ingrediente si se omogenizeaza. Daca avocado este bine copt, nu e cazul sa folosim robotul.
4-Compozitia se transfera intr-o cutie de plastic si se lasa in congelator pana se obtine o consistenta bine inchegata, dar cremoasa totusi (in jur de 1 ora).

 

 

 

 

 

0 comment
0

You may also like

Leave a Comment