Imi plac atat de mult crevetii, incat i-as pregati in fiecari zi! Si, imaginati-va: creveti, paste, legume crocante! Pentru mine e o combinatie la superlativ!
Ingrediente (pentru 2 portii mari):
Spaghete (de post)- 160 g (aproximativ)
Creveti- 160 (proaspeti) / 200 g (congelati)
Mazare- 90 g
Ciuperci- 150 g
Usturoi- 3 catei mari
Pasta de tomate- 2 linguri
Ulei- 8 linguri
Sare
Piper
Boia dulce afumata
Patrunjel proaspat / uscat
Foaie de dafin- 1
Mod de preparare:
1-Spaghetele se fierb in apa cu sare si 1 foaie de dafin conform instructiunilor de pe ambalaj.
2-Crevetii se decongeleaza in apa rece (daca este cazul).
3-Ciupercile se feliaza.
4-Usturoiul se zdrobeste si se maruteste.
5-In wok se pun 6 linguri de ulei si se adauga sare, piper, boia afumata, o parte din patrunjel si usturoiul maruntit. Se lasa sa se incinga, amestecand mereu pentru a nu se arde usturoiul.
6-In uleiul incins se pun crevetii; se amesteca des. Se gatesc intre 2 si 6 minute, in functie de marimea acestora. Atentie! Daca sunt gatiti prea mult, vor avea o textura cauciucata, deci, din cand in cand, gustati.
7-Se scot crevetii. In wok se mai adauga 2 linguri de ulei, se incinge bine si se pun legumele (mazarea si ciupercile) si pasta de tomate; se lasa 2-3 minute, amestecand des.
8-Preparatul se aranjeaza in farfurii, se stropeste cu uleiul condimentat ramas in wok si se serveste cu patrunjel proaspat.