Am reusit, in sfarsit, sa fac si inghetata de ciocolata. Atatea retete am citit si de tot atatea ori m-am razgandit incat, pana la urma, mi-am “compus” eu una. Lasa, mai bine mai tarziu si chibzuit, asteptarea a meritat oricum!
Ingrediente (aproximativ 7 cupe):
Ciocolata neagra (de calitate)- 200 g
Oua – 3 (la temperatura camerei)
Zahar praf- 25 g
Smantana LaDorna 15% grasime- 200 ml
Cacao neagra- 2 linguri
Sare- 1 varf de cutit
Mod de preparare:
1-Ciocolata se topeste la bain-marie si se lasa sa se tempereze putin.
6-Albusurile (peste care se pune sarea) se bat spuma tare.
7-In final, se adauga treptat si spuma de albusuri, amestecand cu miscari largi de jos in sus.
8-Compozitia se toarna in forma dorita si se pune la congelator.
9-Dupa aproximativ 40 de minute se scoate inghetata si se amesteca bine inca o data. Acum se pot adauga fructe, alune, migdale, biscuiti etc.
Aceasta inghetata nu va avea ace de gheata, chiar daca nu o pregatim cu o masina speciala, asa ca nu este nevoie sa o amestecati din 30 in 30 de minute.
Se lasa in congelator pana se obtine consistenta dorita.