Home Supe și ciorbe Ciorba de salata cu afumatura

Ciorba de salata cu afumatura

by alexandra

In zilele noastre se gaseste salata verde tot timpul anului dar, parca acum isi are locul mai bine, in aceasta perioada. Si este o reteta cu grad redus de dificultate, doar ca e necesar sa le avem pe toate pregatite, la indemana. In rest, ingrediente simple, gusturi ce starnesc amintiri imbietoare, copilarie…


Ingrediente:

Salata verde- 2 capatani
Slanina afumata- 50-60 g
Ceapa verde- 1 legatura
Usturoi- 1 capatana
Lapte- 1 l
Apa- 0,5 l
Smantana / iaurt – 3 linguri
Faina- 1 lingura
Oua- 4
Telemea- 25 g
Ulei- 2 lingurite
Sare
Piper
Boia de ardei dulce
Patrunjel- 1 legatura
Marar- 1 legatura

Otet- 3/4 lingura (sau in functie de gust)

Mod de preparare:

1- Verdeata (patrunjelul si mararul) se marunteste si se imparte in 3 parti egale.
2- Slanina afumata se taie in cubulete.
3- Ceapa verde si usturoiul se maruntesc.
4- Salata verde se alege si se spala foarte bine, apoi se usuca (se lasa la scurs intr-o strecuratoare) si se marunteste.
5- Intr-o oala incapatoare se pun: slanina, ceapa verde si jumatate din cantitatea de usturoi; se lasa sa se caleasca la foc mic, amestecad continuu in jur de 2 minute.
6- Se adauga laptele rece si apa si se lasa la fiert, la foc potrivit, amestecand din cand in cand.
7- In momentul in care incepe sa clocoteasca, se adauga salata maruntita, se face focul mai mic si se lasa aproximativ 3 minute, apoi se ia de pe foc.
8- Intr-un bol se pune smantana (sau iaurtul), faina, restul de usturoi maruntit, o parte din verdeata maruntita, sare, piper si boia dulce; se amesteca totul pana la omogenizare.
9- Se adauga peste amestecul din bol cate o jumatate de polonic de ciorba calda si se amesteca dupa fiecare transa adaugata, pana ce amestecul este cald.
10- Acest amestec cald din bol se toarna in oala cu ciorba; se amesteca cu polonicul.

11- Se adauga otetul si se amesteca.
12- Se pregatesc doua omlete din urmatoarele: oua, telemeaua razuita (sau sfaramata), a doua parte de verdeturi si putina sare, piper + uleiul pentru prajit.
13- Omletele se taie in fasii.
14- Ciorba se serveste cu fasii de omleta si restul de verdeata maruntita.

0 comment
0

You may also like

Leave a Comment