Adaptare dupa o reteta Chefclub, aceasta tarta este perfecta pentru micul dejun. Se prepara relativ repede, totul este sa pregatiti din timp sosul bechamel (se poate pastra la frigider peste noapte, cu o folie de bucatarie lipita direct pe suprafata sosului, pentru a nu prinde pojghita).
Ingrediente:
Paine toast- 9 felii (fara coaja)
Sos bechamel- 50 g unt + 50 g faina + 500 ml lapte (vezi reteta aici)
Sare
Piper
Sunca- 200 g
Cascaval / mozzarella- 200 g
Oua- 8
Verdeata maruntita
Mod de preparare:
1-Se pregateste sosul bechamel dupa reteta de aici.
2-Sunca se taie cubulete si se caleste putin in tigaie (fara ulei).
3-Cascavalul / mozzarella se razuieste.
4-Feliile de paine toast (fara coaja) se aplatizeaza cu sucitorul, se taie dupa dimensiunile formei in care se va coace tarta si se pun in forma.
5-Intr-un castron incapator se pun: sosul bechamel, cascavalul, sunca, 4 oua , sare, piper si vredeata maruntita; se amesteca totul pana la omogenizare.
6-In forma se pun 4 boluri termorezistente (de genul celor care se folosesc pentru sufleu, vezi foto), direct peste stratul de paine.
7-Se toarna compozitia cu sos in forma si se coace in cuptorul preincalzit, la foc potrivit, pana devine ferma consistenta.
8-Se lasa sa se raceasca putin, apoi se iau cele 4 forme mici, iar in cavitatile formate se sparg 4 oua (vezi foto).
9-Se da din nou la cuptor, la foc mediu, pana se gatesc ouale (in functie de cum le vrea fiecare consistenta, se mareste sau se micsoreaza timpul de coacere).
Tarta se consuma calda!