Kataif libanez, clatite marocane, clatite malaeziene, pe care le-ati incercat? Toate arata irezistibil, fie dulci sau sarate. In cele din urma, eu m-am oprit la cele malaeziene (roti jala). Si e simplu de inteles, cand vezi imagini cu aceste clatite malaeziene, nu ai cum sa ramai indiferent. Se pot face mai crocante (ramane de bifat) sau mai moi, se pot consuma ca atare sau cu garnituri. Nu stiu neaparat daca umplutura aleasa de mine este intru totul in acord cu traditia gastronomica malaeziana, dar toate s-au imbinat grozav de savuros si asta e tot ce conteaza!
Ingrediente:
Faina 000 – 250 g
Apa- 250 ml
Lapte – 200 ml (preferabil de cocos; eu am folosit de vaca)
Oua- 2
Sare- 1/2 lingurita
Curcuma- 1 praf
Ulei pentru prajit
Carne de pui dezosata si fara piele- 350 g
Marinada- 1 lingura ulei, 2 linguri mustar, sare, piper, boia de ardei dulce
Ardei rosu- 1
Salata verde-1
Mod de preparare:
1-Se pregateste marinada pentru carnea de pui, amestecand 1 lingura ulei, sare, piper, boia dulce de ardei si 2 linguri mustar.
2-Carnea se unge bine cu marinada si se lasa la frigider pentru minim 1 ora.
3-Faina se cerne intr-un bol, se adauga sarea, praful de curcuma, ouale, apa, laptele si se amesteca bine, pana la omogenizare.
4-Aluatul de clatite se strecoara, apoi se transfera intr-o sticla cu capac picurator (o sticla de copii, vezi foto).
5-Clatitele “se deseneaza” cu ajutorul sticlei in tigaia incinsa cu foarte putin ulei si se prajesc la foc mediu, doar pe o singura parte. Clatitele trebuie sa ramana moi.
6-Carnea de pui si ardeiul se feliaza in fasii lungi si se prajesc pe gratarul bine incins, pana se rumenesc.
7-Pe fiecare clatita se pune o frunza de salata verde, fasii de carne si ardei si se impatureste.
Se servesc cu sosul preferat.