Home De post Ton la gratar cu sparanghel si rosii cherry (de post, dezlegare la peste)

Ton la gratar cu sparanghel si rosii cherry (de post, dezlegare la peste)

by alexandra

Este a doua oara cand gatesc ton (prima reteta aici), dar de data aceasta l-am pregatit la gratar, marinat in alte combinatii de condimente si cu alte garnituri. E bun foarte, sanatos si se gateste mai mult decat rapid!

Ingrediente:

Ton- 2 bucati (600 g)
Usturoi- 6 catei
Lamaie (sucul + coaja)- 1/2
Ulei de masline- 2 linguri
Mustar cu boabe- 3 linguri
Patrunjel
Sare
Piper
Sumac
Boia de ardei dulce
Sparanghel- 10
Rosii cherry
Apa


Mod de preparare:

1-Se prepara marinada amestecand usturoiul maruntit, uleiul de masline, mustarul boabe, patrunjel maruntit, boia dulce, putin piper, putin sumac, sucul si coaja de la 1/2 lamaie si sare cu masura!!!
Recomandare: sarea si sucul de lamaie se adauga la sfarsit, treptat, potrivind gustul. Se gusta marinada neaparat!
2-Un sfert din marinada se pune deoparte si va putea fi folosit ca si sos.
3-Tonul (spalat si uscat cu hartie absorbanta) se unge bine cu restul de marinada si se lasa la temperatura camerei 30 de minute.
4-Se indeparteaza capetele inferioare ale sparanghelului, indoind tulpina; partea tare, mai deschisa la culoare, nu se va folosi la gatit.
5-Se pune apa cu putina sare la fiert intr-o oala.
6-Cand apa incepe sa clocoteasca, se pune sparanghelul (spalat) si se opareste maxim 1 minut; se scoate din apa si se trece prin jet de apa rece.
7-Sparanghelul se transfera pe gratarul bine incins si se prajeste 3-4 minute.
8-Dupa timpul de marinare, tonul (fara sa fie curatat de marinada) se prajeste pe gratar, la temperatura medie spre mare, aproximativ 1 minut  pe fiecare parte: in momentul in care isi schimba culoarea spre gri in partea inferioara, se intoarce; stratul din mijloc trebuie sa ramana rosiatic!
9-Se serveste imediat cu sparanghel, rosii cherry si stropit cu sosul pus deoparte de la prepararea marinadei.

Desavarsiti masa cu un pahar de Riesling sau Sauvignon Blanc.



0 comment
0

You may also like

Leave a Comment