Mie mi se pare cel mai bun blat de pizza facut in casa. In Incercati cu incredere, va iesi o pizza buna, atata timp cat se respecta indicatiile!
Mai jos vedeti mai multe fotografii cu diferite combinatii ale ingredientelor.
Ingrediente:
Blat (pentru 1 tava de aragaz sau 2 pizza rotunde) :
Faina 000- 400 g
Apa calda- 300 ml
Drojdie uscata- 8 g
Sare- 1 lingurita
Zahar- 1 lingurita
Ulei (preferabil de masline)- 6 linguri
Exemplu sos / combinatii ingrediente:
Pasta de rosii- 2 linguri
Branza topita- 3 linguri
Ulei (preferabil de masline)- 2 linguri
Sunca- 20 g
Cascaval- 50-60 g
Ardei- 1/2
Ceapa rosie- 1/2
Piper
Busuioc uscat
Mod de preparare:
1- Intr-un bol se cerne faina si se amesteca cu drojdia si zaharul.
2- Se adauga treptat apa si se incepe framantarea aluatului.
3- Se adauga sarea si uleiul si se continua framantarea pana ce aluatul devine neted.
4- Se transfera aluatul intr-o tava si se aplatizeaza.
5- Sunca, ardeiul si ceapa se maruntesc. Cascavalul se razuieste.
7- Se formeaza sosul amestecand pasta de rosii cu branza topita, 2 linguri de ulei, piper si busuioc uscat.
8- Se unge aluatul cu acest sos.
9- Se adauga sunca, ardeiul si ceapa.
10- Se presara cascavalul razuit.
11- Tava se pune in cuptor, la foc mare (210 garde), pana se rumenesc marginile.