Home Fel de bază Cartofi evantai cu șuncă și mozzarella

Cartofi evantai cu șuncă și mozzarella

by alexandra

Din cateva ingrediente, foarte la indemana, puteti pregati o cina care sa va desavarseasca seara! Le rezista cineva acestor cartofi “gatiti” de cina?!

Ingrediente:

Cartofi- 6-7
Sunca- 50 g
Mozzarella / cascaval- 50-60 g 
Ulei- 2-3 linguri
Sare
Piper
Boia dulce
Marar / patrunjel


Mod de preparare:

1-Cartofii (curatati si spalati) se taie in felii de 0,5 cm (aproximativ), dar fara a le desprinde complet (vezi foto).
2-Se ung cu ulei foarte bine, inclusiv intre felii.
3-Se condimenteaza cu sare, piper si boia dulce.
4-Se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coc in cuptorul preincalzit, la foc mare, pana sunt rumeniti.
5-Sunca si branza se taie in feliute potrivite cartofilor.
6-Cand sunt gatiti cartofii, se scot din cuptor, se lasa putin la racit si se umplu spatiile dintre felii cu sunca si mozzarella, alternand.
7-Se pun intr-un vas termorezistent uns cu ulei (eventual se mai presară puțină brânză deasupra) si se pun in cuptor, la foc mediu, pe treapta de sus, pana se obtine gradul de rumenire dorit.
8-Se servesc calzi, presarati cu verdeata, simpli sau cu sosul preferat.

0 comment
0

You may also like

Leave a Comment