Pregatiti-va de sezonul gratarelor si luati in considerare si aceasta reteta! Dar, oare numai afara, in curte se poate pregati souvlaki?! Ei bine, noi am facut souvlaki cu legume in bucatarie, pe gratarul nostru electric si a fost de minune!
Ingrediente (pentru 8 frigarui) :
Carne de pui (dezosata si fara piele)- 500 g
Ulei- 1 lingura
Mustar dulce- 1 lingura
Otet balsamic- 1 lingurita
Sare
Piper
Boia dulce
Patrunjel uscat
Ceapa rosie- 1
Ardei rosu- 1
Mod de preparare:
1-Carnea de pui se taie in bucati mici (gen cubulete, pe cat se poate) si se pune intr-un castron.
2-Se pregateste o marinada amestecand uleiul, mustarul, otetul, sarea, patrunjelul, piperul si boiaua.
3-Se toarna marinada peste bucatile de carne si se amesteca bine, sa fie toate acoperite de marinada.
4-Se lasa la frigider pentru cel putin 1 ora. Intre timp, betele de frigarui se pun in apa (eu le-am pus intr-o sticla cu apa).
5-Se taie in bucati mici ardeiul si ceapa.
6-Dupa timpul de marinare se formeaza frigaruile, alternand bucati de carne si legume.
7-Se pun pe gratarul bine incins, rotindu-le pana sunt gatite si rumenite frumos.
Se servesc cu salata si / sau sosul preferat. Noi le-am potrivit cu un minunat sos tzatziki facut in casa (vezi reteta aici).
1 comment
[…] nu a simtit pe deplin savoarea acestei tari! Asa consider eu. Am mai facut souvlaki in trecut (vezi aici si aici); acum m-am gandit sa adaug un plus, asa ca mi-a venit ideea sa pun carnea de pui pe […]