Home De post Burger de somon (de post, dezlegare la peste)

Burger de somon (de post, dezlegare la peste)

by alexandra

Pentru zilele de post, cand e dezlegare la peste, v-ati gandit la un burger de somon facut in casa de la zero?!

Ingrediente:

Somon- 550 g (asta insemnand in jur de 260 g carne dupa gatire)
Sare
Piper
Boia dulce afumata
Ulei- 1 lingura + pentru prajit
Usturoi- 3 catei
Patrunjel verde
Seminte de in + susan- 4 linguri (macinate)
Apa- 12 linguri
Ardei rosu- 1/3
Ceapa rosie- 1 (mica)
Pesmet- 4 linguri
Faina- 3 linguri (rase)

Chifle- vezi reteta aici
Sos de mustar- vezi reteta aici
Mustar
Felii de rosii
Felii de ceapa rosie
Rucola sau alta salata / ceapa verde

Mod de preparare:

1-Se pregatesc chiflele din timp.
2-Se pregateste si sosul de mustar si se pastreaza la frigider.
3-Somonul, uns bine cu 1 lingura de ulei si condimentat cu sare, piper si boia dulce afumata, se pune in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pana se gateste.
4-Semintele macinate de in si susan se amesteca cu apa si se lasa 10-15 minute.
5-Se alege carnea de somon, se marunteste si se pune intr-un castron.
6-Se maruntesc si ceapa, usturoiul, ardeiul si patrunjelul si se adauga in castron.
7-Se adauga faina, pesmetul si amestecul de seminte cu apa si se omogenizeaza.
8-Daca este cazul, se mai condimenteaza, dupa gustul fiecaruia aici…
9-Se formeaza chiftelele si se  prajesc pe ambele parti, la foc mediu spre mic, pana se rumenesc.
10-Se formeaza burgerul: chifla (taiata in jumatate) se unge cu mustar, se umple cu felii de rosii, chifteua, sos de mustar,  felii de ceapa rosie si salata verde / ceapa verde (de ce nu?!), sau in ordinea care convine, pana la urma. Repetati si “sigilati” totul cu cealalta jumatate a chiflei.

Misiune indeplinita!

 

 

 

 

 

 

 

 

0 comment
0

You may also like

Leave a Comment