Sosul Bechamel este baza multor preparate savuroase si orice gospodina trebuie sa cunoasaca reteta!
Nu se pregateste deloc greu, iar regula de baza o constituie respectarea proportiilor ingredientelor: 1:1:10 / unt:faina:lapte.
Ingrediente:
Unt- 50 g
Faina- 50 g
Lapte cald- 500 ml
Sare
Piper (de preferinta alb)
Nucsoara macinata
Mod de preparare:
1-Se incalzeste laptele.
2-Intr-o cratita separata se topeste untul la foc mic, se adauga faina putin cate putin, amestecand continuu cu telul!
3-Dupa aproximativ 2 minute de gatire aspectul viitorului sos va fi descurajant de-a dreptul; se adauga laptele treptat, amestecand continuu!
4-Sosul trebuie gatit in jur de 12 minute, pana incepe sa se ingroase si devine fin. In tot acest timp nu se renunta la amestecarea cu telul.
5-Se adauga sarea, piperul si putina nucsoara macinata / razuita.
Atat de bun! Atat de versatil!
4 comments
[…] de preparare: 1-Se pregateste sosul bechamel dupa reteta de aici. 2-Sunca se taie cubulete si se caleste putin in tigaie (fara ulei). 3-Cascavalul / mozzarella se […]
[…] si lapte, condimentat dupa gust cu sare, piper si nucsoara, conform cantitatilor si retetei de aici. 4-In sosul bechamel, la sfarsit, se adauga mararul maruntit si otetul (a se potrivi de otet dupa […]
[…] Ingrediente (pentru 4 portii): Carnaciori- 8 Spaghete din gris de grau dur- 1/2 din pachet (aproximativ) Apa Sare-1 lingurita Foaie de dafin-1 Sos bechamel- vezi cantitatile si reteta aici […]
[…] Ingrediente: Cartofi- 6-7 Sunca- 50 g Mozzarella- 50-60 g (sau cascaval) Ulei- 2-3 linguri Sare Piper Boia dulce Marar Sos bechamel- vezi cantitatile si reteta aici […]