Home Aperitive și gustări Sărățele triunghiuri cu cașcaval

Sărățele triunghiuri cu cașcaval

by alexandra

 

Nu cred ca exista o reteta mai usoara de saratele ca cea de aici. Este si punctul de plecare al retetei de saratele triunghiuri cu cascaval, cu o mica diferenta: branza folosita sa fie doar usor sarata (si asta pentru ca folosim si cascaval, sarat si el…). Regula de baza ramane aceeasi : cantitati egale de telemea, faina si unt rece.

Ingrediente:

Telemea- 200 g (doar putin sarata!)
Unt 65%- 200 g (rece)
Faina 000- 200 g
Galbenus- 1
Cascaval- 50 g (razuit)


Mod de preparare:

1- Telemeaua sfaramata, untul taiat cubulete si faina se amesteca intr-un bol si se framanta pana la omogenizare.
2- Se intinde pe o suprafata infainata o foaie nu prea subtire si se imparte in patrate cu laturi de 9-10 cm, aproximativ.
3- Patratele se taie pe diagonala, rezultand mai multe triunghiuri.
4- Triunghiurile se decupeaza din loc in loc cu un capacel, se ung cu galbenus de ou, apoi se presara cu cascaval.
5- Se coc in cuptorul preincalzit, la foc mediu spre mic, pe nivelul de mijloc, pana se rumenesc usor.

 
0 comment
0

You may also like

Leave a Comment