Home De post Briose cu mandarine (de post)

Briose cu mandarine (de post)

by alexandra

Mi-a placut atat de mult checul rapid de portocale, incat m-am gandit sa fac si briose dupa aceeasi reteta; singura diferenta e ca in loc de portocale am folosit mandarine si, in plus, ciocolata neagra .

Ingrediente:

Faina 000- 350 g
Zahar brun- 150 g
Ulei de floarea soarelui- 100 ml
Apa- 200 ml (la temperatura camerei)
Suc de mandarine proaspat stors- 200 ml
Praf de copt- 1 pliculet
Coaja de la 2 mandarine

Sare- 1 praf

Semintele de la 1 pastaie de vanilie

Ulei- pentru uns formele
Ciocolata neagra de post- 60-70 g
Felii de mandarine + ciocolata neagra- pentu decor

Mod de preparare:

1-Intr-un bol incapator se pun: zaharul, semintele de vanilie, sarea, uleiul, apa, sucul si coaja de mandarine.
2-Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne peste celelalte ingrediente.
3-Se omogenizeaza amestecul foarte bine cu ajutorul unui tel.
4-Se toarna amestecul in formele de briose unse bine cu ulei.
5-In fiecare forma de briosa se scufunda cateva bucatele de ciocolata neagra (40 g ciocolata taiata in bucati foarte mici).
6-Se pun in cuptorul preincalzit, pe nivelul din mijloc, la foc mic, pana se rumenesc.
7-Se scot din forme cand s-au racit si se decoreaza cu felii de mandarine si restul de ciocolata neagra topita la bain-marie.

 

 

 

 

 

 

 

 

0 comment
0

You may also like

Leave a Comment