Aceasta reteta chiar nu ne pune pe drumuri, toate ingredientele se gasesc in camara noastra deja sau la magazinele tip alimentara din orice cartier.
Ingrediente:
Ciuperci- 500 g
Morcovi- 2
Ceapa- 2
Orez cu bob rotund- 3/4 cana
Varza murata- 1
Foi de dafin- 2-3
Cimbru
Coriandru boabe
Condiment natural- 1-2 linguri
Sare
Piper
Boia de ardei dulce
Ulei- 2 linguri
Bulion- 1/2 cana
Mod de preparare:
1-Morcovii se dau pe razatoarea cu ochiuri mici.
2-Ceapa si ciupercile se toaca cat mai marunt.
3-Morcovii, ceapa, ciupercile si orezul se calesc la foc potrivit intr-o cratita incapatoare, impreuna cu cele 2 linguri de ulei, amestecand continuu 2-3 minute.
4-Se condimenteaza amestecul cu sare, piper, condiment natural, boia dulce si cimbru.
5-Se desprind foile de pe capatana de varza si se portioneaza.
6-In fiecare foaie se pune cate o lingura din compozitie si se ruleaza sarmalele.
7-In oala in care vom fierbe sarmalele se pun cateva frunze de varza murata (ramase de la portionarea foilor), boabe de coriandru, foile de dafin si, eventual, crengute de cimbru.
8-Se aseaza sarmalele in oala cat mai apropiate una de alta, se toarna bulionul si se completeaza cu apa (apa sa nu acopere sarmalele de tot).
9-Se fierb la foc mic, cu capacul pus.