Home De post Sarmale (de post)

Sarmale (de post)

by alexandra

Aceasta reteta chiar nu ne pune pe drumuri, toate ingredientele se gasesc in camara noastra deja sau la magazinele tip alimentara din orice cartier.

Ingrediente:

Ciuperci- 500 g
Morcovi- 2
Ceapa- 2
Orez cu bob rotund- 3/4 cana
Varza murata- 1
Foi de dafin- 2-3
Cimbru
Coriandru boabe
Condiment natural- 1-2 linguri
Sare
Piper
Boia de ardei dulce
Ulei- 2 linguri
Bulion- 1/2 cana

Mod de preparare:

1-Morcovii se dau pe razatoarea cu ochiuri mici.
2-Ceapa si ciupercile se toaca cat mai marunt.
3-Morcovii, ceapa, ciupercile si orezul se calesc la foc potrivit intr-o cratita incapatoare, impreuna cu cele 2 linguri de ulei, amestecand continuu 2-3 minute.
4-Se condimenteaza amestecul cu sare, piper, condiment natural, boia dulce si cimbru.
5-Se desprind foile de pe capatana de varza si se portioneaza.
6-In fiecare foaie se pune cate o lingura din compozitie si se ruleaza sarmalele.
7-In oala in care vom fierbe sarmalele se pun cateva frunze de varza murata (ramase de la portionarea foilor), boabe de coriandru, foile de dafin si, eventual, crengute de cimbru.
8-Se aseaza sarmalele in oala cat mai apropiate una de alta, se toarna bulionul si se completeaza cu apa (apa sa nu acopere sarmalele de tot).
9-Se fierb la foc mic, cu capacul pus.

0 comment
0

You may also like

Leave a Comment