Home De post Gogosi bine crescute cu lapte de cocos (de post)

Gogosi bine crescute cu lapte de cocos (de post)

by alexandra

Mi-a ramas lapte de cocos de la o alta reteta si am tot cautat o varianta de framantat, caci imi era dor sa vad aluatul cum creste …Si a crescut si a crescut …si a fost peste asteptari! Priviti!


Ingrediente (pentru indestulat 5 persoane) :

Faina 000- 900 g +
Lapte de cocos caldut- 500 ml (reteta aici)
Apa calduta- 100 ml
Zahar tos- 4 liguri
Drojdie proaspata- 1 cub (50 g)
Sare- 1 praf
Ulei de floarea-soarelui- 2 linguri
Ulei- pentru prajit
Ciocolata neagra topita, fulgi de cocos, migdale maruntite si prajite- pentru decor

Mod de preparare:

1-Intr-un bol incapator se pun apa calduta, laptele de cocos caldut, zaharul si drojdia proaspata faramitata. Se amesteca si se lasa 15 minute.
2-Se adauga praful de sare, uleiul si faina treptat, amestecand.
3-Se framanta aluatul pana nu se mai lipeste de maini (eventual se mai adauga din cand in cand putina faina).
4-Se lasa bolul cu aluat intr-un loc caldut, pana isi dubleaza volumul (eu am incalzit lada cuptorului cateva secunde, am oprit focul si apoi am lasat pe treapta de mijloc bolul; rezultat garantat!).
5-Se intinde aluatul in foaie nu prea subtire (aproximativ 1 cm grosime), se decupeaza gogosile cu cercuri mai marisoare si cu o forma mai mica se decupeaza si mijlocul gogosilor (vezi foto).
6-Se prajesc in mult ulei (asta e, trebuie sa fie mult uleiul, dar nu facem astfel de gogosi in fiecare zi, nu?), la foc potrivit.
7-Se scot pe hartie absorbanta.
8-Cand incep sa se raceasca se pot decora cu ciocolata topita la bain-marie ( sa fie mai fluida ciocolata) si se presara fulgi de cocos si migdale maruntite si prajite.

Indrazniti!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 comment
0

You may also like

Leave a Comment