Home Supe și ciorbe Supa crema de conopida (de post)

Supa crema de conopida (de post)

by alexandra

Este o supa consistenta, desi nu contine decat trei ingrediente principale! Daca va place conopida, o veti aprecia si gatita astfel dar, atentie!!! asezonati cu pricepere aceasta supa, altfel poate avea un gust destul de fad! Sursa inspiratiei: aici.

Ingrediente:

Conopida- 1 (mica)
Usturoi- 6 catei
Fulgi de drojdie inactiva- 1/2 cana (gasiti la magazinele de produse naturiste)

Apa

Mod de preparare:

1-Conopida, curatata si desfacuta in buchetele, se pune in apa fiarta, la foc potrivit, pentru 9-10 minute.
2-Usturoiul se coace in lada cuptorului invelit in folie de aluminiu sau hartie de copt.
3-Conopida fiarta, usturoiul copt si fulgii de drojdie se mixeaza cu blenderul vertical (sau alt tip de robot), adaugand apa in functie de consistenta dorita.
4-Se potriveste de sare, piper, boia dulce etc.

Se poate servi cu seminte, crutoane de paine, ulei de masline etc.  Eu am ales bucatele de conopida prajita putin si sarata si seminte de dovleac.

 

 

 

 

 

 

 

1 comment
0

You may also like

1 comment

Spaghete cu sos de conopida si seminte de susan prajite (de post) – Alexandra’s kitchen aprilie 14, 2019 - 2:45 pm

[…] care am vrut sa il pun in valoare in acest preparat este sosul de conopida. Este, de fapt, reteta de supa crema de conopida, cu exceptia faptului ca nu se mai adauga apa. Acest sos sanatos se poate combina cu paste, legume, […]

Reply

Leave a Comment